Щоб мати право, коли вийдеш на заслужений відпочинок, отримувати пенсію, українцям потрібно платити внески до Пенсійного фонду. Це стосується і тих громадян. Які офіційно не працюють та не стоять на обліку в службі зайнятості. Це стосується і наших заробітчан, які працюють за межами України.

Про це пише Politeka.

Як зазначають представники Мінсоцполітики, всі безробітні, які не стоять на обліку в центрах зайнятості, повинні декларувати всі свої доходи та сплачувати внески до Пенсійного фонду України. У відомстві також заявили, що мільйони українців працюють за кордоном, тоді як в Україні вони вважаються безробітними, і багато хто з них навіть отримуює допомогу та субсидії, хоча ніяких відрахувань не роблять.

Таким чином, Мінсоцполітики запропонувало громадянам, які працюють за кордоном, своєчасно декларувати свої доходи і сплачувати страхові внески в Пенсійний фонд. Якщо працівник не буде перераховувати внески, йому порахують в дохід три прожиткові мінімуми, коли він буде оформляти субсидію або користуватися іншими пільгами.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Таким чином влада намагається стимулювати громадян працювати "за трудовими".

Українці в соцмережах не оминули увагою дану тему та висловилися з цього приводу. Більшість коментарів традиційно були досить різкими з нотами критики чергового маразматичного нововведення влади.

Прожитковий мінімум в Україні а громадяни, які втратили працездатність

З 1 липня змінюється такий показник, як прожитковий мінімум, для осіб, які втратили працездатність. Ті пенсіонери, які отримують держдопомогу на рівні прожиткового мінімуму, матимуть збільшені виплати. Їм додатково нарахують 62 гривні.

Зміни торкнуться 700 тисяч українців.

Нагадаємо, середній розмір пенсії в Україні з початку поточного року зріс на 38 грн і становив явились в місті у 2517,82 грн.

Дивіться: В Росії бунт проти Пенсійної реформи

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", з початку липня стартує наступний етап Пенсійної реформи в Україні, який передбачає зарахування внесків до Пенсійного фонду кожним українцем, а по досягненню 60-річного віку ці кошти перетворяться на "другу пенсію".