Колишній керівник Донецької обласної державної адміністрації Павло Жебрівський, якого глава України Петро Порошенко призначив аудитором НАБУ, не має необхоодімого досвіду роботи, а значить, отримав посаду незаконним шляхом. Щоб мати право стати аудитором, у Жебрівського за плечима повинен бути досвід роботи в правоохоронних або судових органах за кордоном або в міжнародних організаціях, а ось як раз такого досвіду у нього і немає.

Про це йдеться в повідомленні Центру протидії корупції.



"Призначення аудитора НАБУ з порушенням закону може бути оскаржене в суді. Саме тому, якщо інформація про наявність у нього закордонного чи міжнародного досвіду не буде підтверджена документами, ми підемо з колективним позовом від антикорупційних громадських організацій в суд", - заявила Олена Щербань, юрист центру протидії корупції.

Павло Іванович Жебрівський - український політик, народний депутат 4-6 скликань Верховної Ради, екс-голова Житомирської ОДА (квітень-грудень 2005 року), екс-голова партії Республіканська платформа (з грудня 2011-го по серпень 2014-го року), глава антикорупційного управління Генеральної прокуратури України (січень-червень 2015), глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації (з 11 червня 2015 року).

Павло Жебрівський подав у відставку

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що пропозиція російського актора Михайла Єфремова "посилати Україні газ безкоштовно 10-15 років", щоб помиритися з країною, "цікава, якщо оперувати категоріями російського рейху".

Так прокоментував висловлювання російського актора журналіст Айдер Муждабаєв. Єфремов в ефірі програми Юрія Дудя назвав можливий спосіб примирення з Україною. "Якщо Україні посилати газ безкоштовно 10-15 років, то цілком можна домовитися. А вони піднімуться на цьому", - заявив російський актор.

"То є сенс його пропозиції такий. В сім'ї кілька дітей. Двох вкрали бандити і тримають в заручниках – Крим і Донбас. І ось він пропонує батькам цієї великої багатодітної сім'ї продати цих дітей за гроші", - прокоментував слова Єфремова Муждабаєв в одному з недавніх інтерв'ю.