З 22 червня ЄС застосує нові мита на деякі види імпорту з США. Такі заходи були вжиті у відповідь на мита США на сталь і алюміній для Євросоюзу.

Про це йдеться в повідомленні Єврокомісії.

"Заходи охоплюють перелік продукції на загальну суму 2,8 мільярда євро і вступлять в силу в п'ятницю, 22 червня", – йдеться в повідомленні.

Перелік товарів, який оприлюднила Єврокомісія, включає металургійну продукцю та сільськогосподарські товари. Приміром, митом в розмірі 25% будуть обкладені такі товари, як мотоцикли з об'ємом циліндра понад 500 см3, спортивні, моторні, прогулянкові судна, джинси, віскі, сигари і сигарети, солодка кукурудза та інші.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Ми не хотіли опинитися в цій позиції. Однак одностороннє і невиправдане рішення США про встановлення тарифів на сталь і алюміній для ЄС означає, що у нас не залишається іншого вибору. Правила міжнародної торгівлі, які ми розробили протягом багатьох років пліч-о-пліч з нашими американськими партнерами не можуть бути порушені без реакції з нашого боку. Наша відповідь повністю відповідає правилам СОТ.

Зрозуміло, якщо США скасують свої тарифи, наші заходи також будуть скасовані", – заявила єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрем.

У Єврокомісії заявили, що дані мита будуть діяти до тих пір, поки США не зніме свої мита для ЄС.

Як раніше повідомляв портал "Знай.иа", Сполучені Штати ввели штрафну мито на більш, ніж тисячу популярних товарів з Китаю.

Про це повідомляє DW.

Так більше 1,3 тисячі китайський товарів обкладено штрафним митом, яке становить 25%. Щорічно митами буде обкладатися китайський імпорт в обсязі 50 мільярдів доларів, повідомив торговельний представник США Роберт Лайтхайзер.

Санкції стосуються в першу чергу сфери високих технологій, космосу, інформаційних і комунікаційних технологій, а також машинобудування. Споживчі товари, такі як одяг, під штрафні мита поки не підпадають, оскільки підвищення цін на них безпосередньо вдарить по американським споживачам.

Також стало відомо, що і Піднебесна відповіла Штатам тією ж монетою. На сотні американських товарів також Пекін вводить мито