Німецька поліція виявила в квартирі громадянина Тунісу речовину з вмістом рицину.

Як повідомляє "Німецька хвиля" з посиланням на радіостанції Inforadio RBB, власник квартири планував теракт із застосуванням вибухівки та біозброї.

"В інтернеті є відповідні інструкції, у тому числі — від ісламістських організацій", — заявив глава Федерального відомства по кримінальних справах (BKA) Хольгер Мюнх.

Він заявив, що у тунісця були виявлені всі компоненти для створення вибухонебезпечного зброї. Злочинця вдалося виявити завдяки повідомленням про замовлення заборонених речовин.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Поки залишається відкрите питання про те, які цілі переслідував чоловік і чи причепний він до будь-якої терористичної організації.

На даний момент 29-річний тунісець знаходиться під слідство в місті Кельн. Німецькі ЗМІ пишуть про те, що він перебував у Німеччині з листопада 2016 року. До цього судом не притягувався до відповідальності. Рицин, який був виявлений в його квартирі, експерти класифікують як "потенційну біологічну бойову отруйну речовина".

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua". до кінця 2018 влада Парижа планують обнести Ейфелеву вежу скляною стіною для захисту монумента від терактів.

Про це повідомляє BBC.

Дана стіна замінить металевий паркан, яким символ столиці був обнесений в 2016 році.

Так, висота скляних стін складе 2,5 метра. Їх зведуть з південної та північної сторони вежі. З метою запобігання терактів з використанням автомобілів перед скляною огорожею також встановлять 420 загороджувальних блоків.

Крім того, з західної та східної частин вежі встановлять постійні металеві загородження. Загалом на ці роботи планується витратити до 35 млн євро. Згідно з прогнозами, до 2018 року цей об'єкт відвідають до 7 млн туристів.

Разом з тим слід зазначити, що президент Франції Еммануель Макрона після Brexit готує масштабні зміни в ЄС.

У Парижі розраховують, що на тлі переговорів про вихід Великобританії з Європейського Союзу основною мовою всієї документації ЄС стане французька.

Крім того, офіційний представник Франції в ЄС Філіп Леглиз-Коста підтримує дану ініціативу. Більш того, глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що він не проти французької.

Відзначимо, що раніше повідомлялося, що Франція скептично ставиться до думки про розширення Європейського Союзу за рахунок Балкан.

Крім того слід додати, що 6 червня міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан зробив заяву, коментуючи висловлювання знову прем'єр-міністра Італії.