У понеділок, 18 червня, в Сполучених Штатах помер Біг Ван Вейдер (справжнє ім'я Леон Аллен Уайт) - відомий американський рестлер, і колишній гравець в американський футбол. На момент смерті спортсмену було 63 роки.

Про смерть легендарного спортсмена повідомив його син борець Джессі Уайт.

"Близько місяця тому у мого батька була діагностована важка форма пневмонії. Він вів дуже важку боротьбу з недугою, але хвороба прогресувала. На жаль, в понеділок вночі серце досягло своєї межі, прийшов його час", - написав син рестлера в своєму Twitter-акаунті і в мікроблозі батька.

Він додав, що смерть Вейдера настала приблизно о 19:25 за місцевим часом.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Біг Ван Вейдер - рестлер-суперважкоатлет, виконував повітряні прийоми, наприклад Vadersault, який був визнаний читачами Wrestling Observer "Кращим прийомом" 1993 року.

Вейдер - перший в історії не-японець, який став чемпіоном світу у важкій вазі IWGP, а також трикратний чемпіона світу у важкій вазі WCW. Член Залу слави Wrestling Observer Newsletter з 1996 року.

Уайт в 1990-х і початку 2000-х виступав в таких промоушен, як New Japan Pro-Wrestling (NJPW), World Championship Wrestling (WCW), World Wrestling Federation (WWF) і All Japan Pro Wrestling (AJPW).

Син Леона, Джесс Уайт, народився в 1986 році. Уайт-старший почав тренувати Джесса в липні 2009 року, щоб той став професійним рестлером в Японії. Спочатку Джесс міг стати футболістом і потрапити в Національну футбольну лігу, але отримав травму. У квітні 2011 Джесс уклав контракт з WWE.

Дружина Уайта пішла від нього в 2007 році після тривалих запоїв Леона. Після цього, Уайт кинув пити. Пізніше переніс операцію на коліні. Також Леон пережив кому, яка тривала 33 дні, за цей час він втратив 51 кілограм.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Польщі помер 23-річний чемпіон України з мас-рестлінгу і бронзовий призер Кубка світу Владислав Мініч. Молодий хлопець поїхав на заробітки до Польщі, де і помер через тромб, що відірвався.