Хотіли побудувати дорогу, а натрапили на страшну таємницю. У Британії на місці будівництва автодороги між Кембриджем і Хантінгтоном виявлено античне поховання. Про це повідомляє наукове видання Science Alert.

За словами дослідників, на місці поховання знаходилися два чоловіки з пробитими черепами і ампутованими нижче колінами.

Відзначається, що ампутовані ноги були поховані разом з чоловіками і були покладені поруч з їх руками.

"Чоловіки були поховані під прямим кутом один до одного в формі літери "Т". Обидва черепа були значною мірою пошкоджені, але поки вчені не можуть сказати, чи стало це причиною смерті або ж черепа були проламані з плином часу", - йдеться в матеріалі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Також, вченими недалеко, на відстані 50 метрів від поховання, було виявлено ще одне тіло. Воно являє собою позбавлений кінцівок торс, який був знайдений в давньоримському колодязі.

За словами археологів, в цьому місці римляни влаштували тимчасовий табір, прямуючи на північ, до Валу Адріана - оборонного зміцненню довжиною 117 кілометрів, призначеному для захисту від набігів шотландських та інших кельтських племен.

"Знайдені залишки 40 керамічних печей і сліди інтенсивного землеробства вказують на те, що табір був пунктом постачання римських солдатів, де використовувався рабський труд", - йдеться в матеріалі.

Ким саме були знайдені люди і що з ними сталося. Це належить з'ясувати вченим надалі.

Нагадаємо, нове відкриття археологів здатне перевернути історію людства, так як раніше вважалося, що люди з'явилися в Сибіру близько 20 тисяч років тому. Дослідники, які працюють на стоянці "Туяна" в Тункінській долині Іркутської області, регулярно інформують про знахідки.

Так, нещодавно вченим вдалося зробити сенсаційне відкриття: вони розкопали останки самого древнього жителя Євразії. Кістки завдяки клімату добре збереглися. Експерти відзначають, що останки людини схожі на те, як виглядає Номо sapiens зараз.

Вік знахідки – понад 50 тисяч років, що говорить про те, що археологам вдалося знайти стародавнього представника Номо sapiens в Євразії, або їм вдалося відкрити абсолютно новий вид людини.

Матеріали вчені передали в інститут Макса Планка в Німеччині. Експертиза підтвердить або спростує всі гіпотези щодо походження стародавньої людини.

Як повідомляв портал "Знай.uа", древній народ хунну, який жив на північному заході сучасного Китаю і Монголії, вмів робити трепанацію черепа. Це вдалося з'ясувати петербурзьким археологам з Інституту історії матеріальної культури РАН.

На розкопках в Туві вони знайшли останки жінки, яка жила в I столітті до нашої ери. Її череп опинився трепанированным — в ньому є отвір діаметром 6 сантиметрів.

По всій видимості, похована жінка не відрізнялася особливим багатством, тим не менш на ній була красива одяг, покрита прикрасами, — пояс, розшитий бісером, цікава пряжка.