У київському метро затримали чоловіка, який намагався провезти боєприпаси.

Про це повідомили представники Національної поліції області.

Інцидент стався, 21 червня, на станції Академмістечко.

Правоохоронці вирішили перевірити його рюкзак і виявили там гранату РГД-5, димові шашки і кілька патронів.

"Хлопець зараз дає свідчення, він є мешканцем Київської області, 1995 року народження", - розповів начальник управління поліції в метрополітені ГУ Нацполіціі Києва Віталій Биков.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

За незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибухівкою затриманому загрожує до семи років позбавлення волі.

Незвичай У київському метро був помічений пасажир з лисицею на повідку

У київському метро помітили пасажира з лисицею на повідку. Про це повідомляє Максим Тринеев на сторінці в соцмережі.

На жаль, по опублікованому фото неможливо визначити, між якими станціями був зафіксований екзотичний пасажир. Варто зазначити, що власник лисиці зробив все, щоб тварина не напала на інших пасажирів - він тримав його на руках, при цьому звір залишався на повідку.

Варто додати, що власник дикої тварини потурбувався про безпеку інших пасажирів.

Українці масово відмовляються від пережитків минулого у столичній підземці

Більшість пасажирів київського метрополітену вже давно не користуються жетонами. 70% вже перейшли на безконтактні картки в рамках програми автоматизації, до якої поступово переходить підземка.

Для оплати все частіше використовують карти метро, банківські картки, мобільні додатки Google Pay і Apple Pay і картки киянина.

Дивіться: Проїзд у метро дорожчає. На що підуть гроші?

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", спеціально для Київського метрополітену створили серію незвичайних постерів про правила поведінки в метро з головним героєм – Гускою. Зараз серія включає дев'ять постерів. На них розмістили інформація, яка нагадуєпасажирам, як про важливі правила метро, так і про людяність і ввічливості під час спільних поїздок. Постери виставили у вестибюлі "Золотих воріт". Через кілька тижнів вони з'являться у вагонах і на станціях підземки.