Грузинські фахівці збираються культивувати на Марсі виноград після того, як четверту від Сонця планету колонізують.

Для вивчення можливості вирощування лози на Марсі планується створити робочу групу за участю держструктур, освітніх і дослідницьких установ.

Повідомляється, що спеціально для здійснення цих планів, в одному з тбіліських готелів створюється перша в регіоні урбаністична вертикальна теплиця-лабораторія, яка почне роботу з вересня. В ній будуть вирощувати, досліджувати і розвивати спеціальні сорти виноградної лози, які більш пристосовані до выживаниях в умовах суворого клімату.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Такий проект, вважають його автори, "важливий для позиціонування країни не тільки в процесі становлення регіональних технологічним хабом, але і для популяризації найдавнішої історичної та культурної спадщини Грузії".

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що нещодавно експерти довели, що багато психологічні експерименти мають серйозні методологічні похибки, а вони, в свою чергу, ведуть до инвалидации результату. Результати Стенфордського тюремного експерименту теж виявилися невірними. Про це повідомляють ЗМІ.

У 1971 році був проведений експеримент, який потім увійшов в усі університетські підручники з психології. Волонтерів поділили на дві групи — в'язнів і співробітників в'язниці, помістили їх в імпровізоване місце позбавлення волі в підвалі факультету психології і почали спостерігати.

Експеримент мав на меті з'ясувати, чи будуть люди зловживати владою. Філіп Зімбардо (Philip George Zimbardo), автор експерименту, робить висновок, що так, —багато "тюремники" стали проявляти садистські риси. Більш широкий висновок — багато людей, якщо їх наділити владою над іншими, цю владу використовувати "і в хвіст, і в гриву".

Все було б добре, тільки методологія цього експерименту залишає бажати кращого. Коли після багатьох років були проведені інтерв'ю з учасниками експерименту, вони сказали, що думали, що вчені хотіли побачити свого роду імпровізаційний театр, тому вони старанно грали ролі арештантів і тюремників.