Олександр Турчинов, секретарь Ради національної безпеки і оборони, заявив, що Путін використовує агресію проти України як таран проти Європи, тим самим провокуючи розкол єдності ЄС.

Про це він заявив під час зустрічі з міністром закордонних справ Литви Лінасом Линкявичюсом, повідомляє прес-служба РНБО.

За словами Турчинова, зараз на українсько-російському кордоні зафіксували надмірну концентрацію російської армії. Він вважає, що саме завдяки Керченському мосту РФ зараз має можливість оперативно перекидати свої збройні сили на південь України.

"Путін використовує агресію проти України як таран проти Європи, провокуючи розкол єдності країн ЄС", - сказав секретар РНБО.

Турчинов каже, що тільки об'єднавшись Європа здатна стримати агресію Путіна.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Крім того, Турчинов назвав російську агресію спробою зруйнувати підвалини світової архітектури безпеки, яка склалася після Другої Світової війни.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", президент Литви Даля Грібаускайте заявила, що вважає цілком імовірним вторгнення Росії на територію країни. Про це вона сказала в інтерв'ю журналу Spiegel.

За словами Грібаускайте, шанс нападу Росії залишається "стабільно значним".

"Якщо ми покажемо, що можемо і хочемо захистити себе, тоді ніхто не нападе на нас. Ми повинні бути готові: психічно, політично, технологічно, серцем і душею", — заявила президент.

Також портал повідомляв про те, що після того, як Сполучені Штати заявили про вихід з Ради ООН з прав людини, у Путіна тут же приготувалися вмоститися на звільнене місце.

Про те, яке рішення прийняли в Білому домі, 19 червня заявила постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі, а також державний секретар Майк Помпео.

"Ми йдемо на цей крок, тому що наші зобов'язання не дозволяють нам залишатися частиною лицемірною і корисливою організації, яка знущається над правами людини", - заявила Хейлі.