Розробник з Каліфорнії і співзасновник стартапу Renly Ібрагім Діалло опублікував пост про те, як автоматична система звільнила його з "великої компанії" – назву фірми він вирішив не оприлюднювати. Виявилося, що попередній менеджер проекту не продовжив договір з Діалло і система вирішила, що він більше не працює в компанії - і почала блокувати всі його акаунти, а також пропуски в офіс

У своєму пості Діалло розповів, що він відповідав за розробку програмного забезпечення і не отримував негативних відгуків від своїх начальників. Але одного разу він побачив голосове повідомлення від свого керівника зі словами "Боже мій, з тобою все в порядку? ". Відповідати він на нього не став, тому що вирішив, що лист призначався не йому - в компанії працювали його повні тезки.

У той же день він не зміг потрапити на роботу - пропуск не працював. Він звернувся до охоронця, який допоміг йому дістатися до свого робочого місця. Відділ кадрів пообіцяв Діалло розібратися з ситуацією. Однак така ж ситуація повторилася і на наступний день. Крім того, він став втрачати доступ до робочих програм на комп'ютері, а один із співробітників повідомив, що обліковий запис Діалло в системі деактивовано. Він не зміг пояснити це нічим, крім "технічної помилки".


Ніхто не розумів, що відбувається: співробітника не планували звільняти, а показники його роботи були на високому рівні. Коли історія дійшла до глави організації, він зажадав службу підтримки повернути доступ до офісу і програмам, але в той же день Діалло отримав лист з інформацією про те, що його контракт розірваний. Охорона попросила Діалло зібрати речі і залишити офіс.

Проблему вдалося вирішити тільки через місяць. Для цього компанії довелося укладати абсолютно новий договір, весь цей час Діалло не міг продовжити роботу над масштабним проектом, а також не отримував зарплату.

"Система безпеки на роботі виявилася всього лише ілюзією, Уявляю собі, що сталося б, якби я допустив в цій компанії який-небудь справжній промах. Автоматика може сильно спрощувати життя в компанії, але повинні бути способи знайти управу на робота, якщо він помилиться", - написав розробник.

Як повідомляв портал "Знай.ua", вчені створили алгоритм, за допомогою якого зможуть передбачати людську поведінку.

Вони збираються впровадити систему в роботів-дворецьких, які будуть вгадувати бажання господаря ще до того, як той про них подумає. Нейромережа, створена вченими, зможе прораховувати дії людини на п'ять хвилин вперед.