Аналітики проекту "Декларації" склали свіжу інфографіку про те, в яких країнах світу більше всього люблять купувати собі нерухомість годиновники. Повідомляється, що таких країн 43 і розташовані вони по всьому земній кулі від Нью-Йорка до Пекіна, Стокгольма і Сіднея.

Аналітик Антон Столяров зазначає, що раніше їх агентство досліджувало володіння народних депутатів України. Це підштовхнуло їх до того, щоб подивитись на загальну картину серед всіх держслужбовців.

Виявилося, що за 2017 рік було задекларовано 915 об'єктів нерухомості в 43 країнах. Загальна площа перевищує 2 млн. кв. м. або дорівнює 212 га – це приблизно в 1,5 рази більше площі всієї землі під резиденцією "Межигір'я" Віктора Януковича.

Найчастіше декларанти вкладають гроші в купівлю квартир і апартаментів. Їх було нараховано 550 штук, тобто 60% від усієї нерухомості. Повідомляється, що рекордна кількість нерухомості придбав нардеп Вадим Новинський, який задекларував 5 квартир в Росії загальною площею 996,3 кв. м.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Далі за популярністю розташувалися житлові та садові будинки. Їх аналітики нарахували 154 штуки. З великим відривом лідером з їх купівлі стала депутатка Юлія Льовочкіна. На її офшорні компанії записано два будинки на Лазурному узбережжі Франції площею 1056 і 337 кв. м.

Також аналітики відзначили покупку 141 земельної ділянки. У топ-5 країн, де набувають найчастіше нерухомість держслужбовці увійшли Росія, Білорусь, Польща, Молдова та США. Також українські чиновники люблять купувати нерухомість в курортних країнах. Серед них Болгарія, Грузія, Чехія, Іспанія, а також Німеччина.

Як повідомляв раніше портал "Знай. ua" за попередніми даними, тільки за минулий 2017 рік доларові мільйонери стали ще багатшими. Їх сукупний статок збільшився на 10,6%. Ця сума вперше в історії перевищила 70 трлн доларів. Про це повідомляє компанія Capgemini SA.

Отже, число високозабезпечених людей за минулий рік зросла на 1,6 млн осіб. Зазначимо, що три чверті новоспечених мільйонерів живе в Північній Америці і Азіатсько-Тихоокеанському регіоні (АТР).