У п'ятницю, 22 червня, курс криптовалюти Bitcoin досяг значень у районі позначки в 6,7 тис. дол. Про це повідомляють ЗМІ.

Біткоїн зараз оцінюється в 6,756 тис. дол. за "монету". Торги криптовалюта початку на рівні 6,737 тис. дол., а пізніше біткоїн досяг мінімуму на позначці в 6,561 тис. дол. за "коїн". На цей момент максимум за день складає 6,808 дол. за "коїн".

Аналітик CoinDesk Омкар Годбол прогнозує, що цього тижня біткоїн може впасти нижче психологічної позначки в 6 тис. дол. за "коїн" – до 5,82 тис. дол., і в перспективі спрямуватися до позначки у 5 тис. дол. за "монету". Зазначимо, поріг у 6 тис. дол. за "коїн" багато аналітиків називають ключовим для біткоїна, і прогнозують "важке відновлення" після падіння нижче цієї позначки.

Нещодавно виконавчий директор криптобіржи BitMex Артур Хейс заявив телеканалу CNBC, що курс біткоїна повернеться до стрімкого зростання і перевершить попередній максимум, досягнутий у грудні 2017 року, перевищивши його більш ніж у два рази, підкоривши позначку у 50 тис. дол. за "монету".

Альтернативні криптовалюти слабо відреагували на повернення біткоїна до зростання. Так, за даними CoinMarketCap, Ethereum за 24 години піднявся у вартості на 0,82% – до 538,46 дол., Ripple впав на 0,63%, до 0,542 дол., а курс Bitcoin Cash показав "плюс" 0,27% і піднявся до 898,86 дол.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Капіталізація ринку криптовалют становить 290,6 млрд дол. На частку біткоїна припадає приблизно 40%. Капіталізація ринку біткоїна 19 червня – 116,2 млрд дол.

Нагадаємо, в Мережі з'явилася інформація про те, що Facebook всерйоз зайнявся розробкою власної криптовалюти. Компанія почала вивчення цього напряму близько року тому, проте тільки зараз створила команду, яка буде займатися цим питанням.

Якщо раніше в цьому напрямку працював усього один співробітник Facebook, то на цьому тижні набрана команда з 10 чоловік, які і займуться вивченням технології блокчейн. А очолить її віце-президент соцмережі, відповідальний за програму Messenger, Девід Маркус.

Дивіться сюжет про криптовалюту

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", хакери нагріли найбільшу біржу на мільйони.