У російському МЗС відреагували на оголошену ООН резолюцію, яка стосується болючого придністровського питання.

Прийнята Генеральною асамблеєю ООН резолюція про повное і беззастережне виведення іноземних збройних сил з території Республіки Молдова є провокаційною, одіозною і небезпечною ініціативою. З такою заявою виступили в міністерстві закордонних справ Російської Федерації, інформує прес-служба відомства.

У МЗС зазначили, що тільки втручання російських військ дозволило припинити "кровопролиття на Дністрі", а також створити сприятливі умови для встановлення миру.

"І до цього дня російський військовий контингент залишається гарантом миру і стабільності в Придністров'ї", - йдеться в заяві.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У відомстві вважають, що прийнята ООН резолюція може "підірвати крихкий прогрес, який намітився в останні місяці на треку придністровського врегулювання".

"Розглядаємо дану ініціативу як відвертий рекламно-пропагандистський хід частини політичних діячів в Кишиневі, що прагнуть на грунті розпалювання антиросійських настроїв заробити очки напередодні майбутніх парламентських виборів", - пояснили в МЗС.

В уряді Молдови в свою чергу заявили, що резолюція ООН про виведення з території Молдови російських військ, що входять до складу миротворчих сил, може дати поштовх переговорам щодо врегулювання конфлікту в Придністров'ї.

Раніше "Знай.ua" писав про те, що у п'ятницю, 22 червня Генасамблея ООН закликала РФ вивести з ПМР свої війська. Багато делегатів проголосували "за". Президент Молдови обурився таким результатом і свої висловив це публікацією у власному Facebook.

Напередодні делегати Генасамблеї ООН проголосували по сепаратистському регіону Придністров'я. "За" заклик Росії вивести з ПМР свої війська проголосувало 64 країни, "проти" – 15 і делегати 83 країн "утрималися".

Прокремлівський президент Молдови Ігор Додон побачив у голосуванні "антиросійський демарш". Про що і повідомив в соціальних мережах.

"Контрольоване Демпартією уряд Молдови вчинила черговий антиросійський демарш, ініціювавши вчорашнє голосування в ООН", - запевняє Додон.

Президент вважає, що коаліція використовує міжнародні платформи для зміцнення своїх позицій перед парламентськими виборами. Однак, за словами Ігоря Додона "така піар-акція не буде мати ніякого практичного значення".