Національний регулятор уклав договір зі світовою компанією захисту банкнот Crane Currency про співпрацю у сфері виготовлення грошових знаків.

Відомо, що новий контракт дозволить українському Банкнотно-монетному двору приймати іноземні замовлення. Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

"Наш Банкнотно-монетний двір має повний цикл виготовлення грошей, від розробки дизайну до виробництва захищеного паперу і, власне, друку банкнот. В кооперації з Crane Currency ми готові запропонувати весь свій досвід і виробничі потужності для виготовлення грошових знаків на замовлення інших країн", – зазначив глава НБУ Смолій.

Річна потужність виробництва складає 1,8 млрд банкнот, 1,2 млрд обігових монет, близько 1 млн пам'ятних монет з дорогоцінних і недорогоцінних металів, 3,5 тис. тонн банкнотного та захищеного паперу, а також близько 200 тис. державних нагород.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Відзначається, що потужності Банкнотно-монетного двору дозволяють забезпечувати не тільки внутрішні потреби України, але і виробляти продукцію для інших держав.

В той же час основним пріоритетом для Банкнотно-монетного двору є виробництво національної валюти, банкнотного паперу для неї та вітчизняних цінних паперів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні запроваджено особливі правила оформлення субсидій подружжям, які перебувають у розлученні. Якщо у розлученого подружжя не має неповнолітніх дітей, то зазначати "колишніх", які проживають окремо, в декларації не потрібно. Якщо є діти, то в декларації слід відобразити обох батьків та подати заяву, щоб доходи батька, який не живе з дитиною, не плюсовались. Разом з заявою необхідно надати також документ про те, що дитина проживає з заявником.

Як повідомляв портал "Знай.uа" в Україні на мільйон справжніх купюр припадає три з половиною штуки фальшивих. Експерти стверджують, що в країні збільшилася кількість фальшивих грошей. Якщо в 2017 році на 1 мільйон справжніх купюр доводилося три з половиною підроблених, то в 2016 році їх було навіть менше трьох. Якщо порівнювати Україну з країнами ЄС, це несуттєвий показник. Адже, в країнах європейського союзу на мільйон банкнот припадає 33 фальшивих.