У понеділок, 25 червня, Національний банк України (НБУ) встановив офіційний курс. Так, українську валюту зміцнили до 26,23 за долар. Про це свідчать офіційні дані на сайті регулятора.

Курс валют на сьогодні

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

– 100 доларів США – 2623.8901 гривні;

– 100 євро – 3056.3072 гривні;

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

– 10 російських рублів – 4.1491 гривні.

Таким чином, курс долара, в порівнянні з показниками у вихідні дні, 23-24 червня, виріс у ціні на 11 копійок. Крім того, євро залишається стабільним. Вартість 10 російських рублів зменшилася на 5 копійок.

Нагадаємо, що за прогнозами аналітиків, вартість долара в Україні в найближчі кілька місяців може знизитися до 25 гривень. Якщо в Україну іноземна валюта буде активно заходити, то курс гривні має всі шанси значно збільшитися. Про це в ефірі українського каналу заявив економіст Олег Устенко.

"Якщо ми кажемо про зміцнення гривні, то до кінця року для цього повинно зайти ще близько 7 млрд дол. Якщо вірити в цю цифру, то тоді ми повинні повірити в два джерела, з яких ця валюта буде входити в країну. Вона може зайти або через нашу активну співпрацю з міжнародними фінансовими інституціями. Або вона повинна зайти до нас в країну на тлі різко збільшених прямих іноземних інвестицій. Наприклад, вони дійдуть до рівня історичних максимумів у новітній економічній історії. Тоді треба повірити і в те, що у нас активно йдуть реформи. Якщо на кожен із цих питань відповідати ствердно, то тоді можна сміливо вірити, що гривня буде зміцнюватися", - зазначив фінансист Олег Устенко.

Раніше інформаційний портал "Знай.uа" повідомляв про те, що експерт назвав кілька позитивних причин, які сприяли зміцненню курсу гривні, і вона стала лідером в списку валют. Про це розповів відомий фінансовий аналітик Віталій Шапран. Так, він прокоментував новину про те, що українська валюта очолила список валют, які найбільш зміцнилися відносно долара за останній час.