23 червня група людей під покровом ночі напала на табір ромів у Львові. В результаті кілька людей отримали ножові поранення, а один загинув. Затриманим нападникам загрожує позбавлення волі на термін від 15 років до довічного ув'язнення. Про це повідомляє голова Нацполиції Сергій Князєв.

За фактом нападу на табір ромів, в результаті якого один чоловік був убитий, а четверо поранені, відкрито кримінальне провадження за п. 12 год. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою.

Князєв зазначає, що поліції вдалося затримати всіх нападників на ромское поселення у Львові. Ними виявилися молоді хлопці, мешканці Львова 16-17 років. Також був встановлений та затриманий організатор 20-річний організатор цього нападу.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Речові докази були вилучені з місця злочину. Там був знайдений ніж, яким безпосередньо було нанесено поранення загиблому та інші предмети, які молоді люди принесли з собою і використовували для нанесення ушкоджень мешканцям табору.

На даний момент правоохоронні органи встановлюють і доставляють у відділення поліції інших осіб, які можуть бути причетні до цього нападу.

"Аморальність цих людей, які в контексті останнього нічного разі у Львові посеред ночі здійснили зухвалий напад на табір ромів - не можна виправдати нічим. Від рук нападників загинув 24-річний хлопець. Ще чотири людини, серед яких одна дитина, отримали поранення", - стверджує Князєв.

Глава Нацполиции запевнив, що поліція виконає свою роботу, винні у вчиненні злочинів будуть притягнуті до кримінальної відповідальності і понесуть покарання згідно з чинним законодавством. Він додав, що розслідування перебуває на контролі керівництва поліції і Міністерства внутрішніх справ.

Як повідомляв раніше портал "Знай. ua" львівської поліції вдалося затримати підозрюваного в організації нападу на табір ромів. На офіційному сайті прес-служби МВС повідомили, що йому і ще сімом учасникам злочину оголосили про підозру. Зараз поліцейські встановлюють особи, які можуть бути причетні до нападу.