Засновник Microsoft Білл Гейтс, вклав більше чотирьох мільйонів доларів на проект зі створення генетично модифікованих комарів, які вбивали собі подібних. Як повідомляє видання The Sun, таким чином мільярдер сподівається побороти переноситься комарами виду Anopheles albimanus малярію, щорічно уносящую життя сотень тисяч людей.

Проект під назвою "Доброзичливі комарі" створить біотехнологічна компанія Oxitec, в якій вчені збираються створити генетично модифікованих самців, які будуть спаровуватися з самками, але їх потомство жіночої статі буде гинути, не досягнувши дорослого віку. Людей кусають тільки дорослі комарі-самки. А самці безпечні для людства. Таким чином популяція комарів буде зменшуватися.

Правда, багато екологи не згодні з проведенням подібних експериментів, які можуть надати непередбачувана дія на навколишнє середовище, оскільки комарі є їжею для інших тварин.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що IT-журналіст Марк Гурман поділився інформацією про те, що у початкового концепту iPhone X був інший вигляд. Про це повідомляють ЗМІ.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Флагман від Apple повинен був отримати оригінальне технічне рішення, але компанія відмовилася від нього. Не виключено, що інновація з'явиться вже в наступних моделях смартфонів.

Під час розробки iPhone X Apple планувала повністю відмовитися від провідної зарядки. Однак на той момент це було неможливо, оскільки бездротове рішення було досить повільним у порівнянні з традиційним. Включення в комплект поставки бездротового зарядного пристрою ще більше збільшило б вартість смартфона.

За чутками, Apple все ж планує поступово відмовитися від всіх роз'ємів і кнопок у майбутніх iPhone. Можливо, незабаром порт Lightning (або USB Type-C, якщо компанія перейде на нього) піде в минуле.

Джоні Айв, головний дизайнер iPhone, раніше наголошував, що хоче бачити смартфон як "єдиний брусок скла". З моменту появи в 2007 році для заряджання і передачі даних в Apple iPhone і iPad використовувався власний оригінальний 30-контактний роз'єм.