Туристична ситуація в анексованому Криму цього року обіцяє повторити минулорічний сезон. Українці все менше проявляють бажання відпочити на Чорному морі на півострові. А після введення безвізового режиму з Європою взагалі змінили свої погляди на відпочинок.

Як же насправді ставляться українці до курортів у Криму?

Більшість заявляли, що їхати на окуповану територію не хочуть, або не можуть. Головними причинами вони називають високі ціни і окупацію півострова, - свідчить опитування "Крим. Реалії".

"У Криму дорожче ніж за кордоном і сервіс напевно набагато гірше", - заявляють зокрема люди на вулицях.

Однак у багатьох опитуваних є родичі та друзі у Криму і вони періодично їх відвідують.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Деякі їх опитаних заявили, що не поїдуть на півострів "з принципу" і не мають наміру "давати кримчанам свої гроші". Інші зізналися, що не відчуватимуть себе там безпечно і назвали подібний відпочинок "аморальним".

"Там зараз багато росіян, українців мало, щось відлякує", "Я не знаю яке відношення до туристів з України", - говорять українці.

Крим страждає через посуху, люди бояться голоду

Так звана влада анексованого Росією Кримського півострова ввела режим надзвичайної ситуації в Джанкойському і Красноперекопському районах півострова. А всьому причиною стала сильна засуха.

Крім того, несприятлива ситуація склалась і на решті території материкової України. У той час, як деякі області потерпають від гроз та ураганів, інша частина України гине під палючим сонцем. Засуха, яка мучить багато областей, загрожує залишити українці без хліба.

Великі площі зернових не витримують пекельного червня, подекуди температура повітря сягала понад 30 градусів.

Дивіться: Що відбувається у Криму без українських туристів

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", українські туристи стали жертвами недобросовісних туроператорів.

У Києві, Харкові та Запоріжжі кілька авіарейсів скасовано в Туніс компанії Bravo Airways, в результаті люди другий день живуть у готелях і не знають, чи зможуть відправитися на відпочинок.