Міжнародна група вчених з Мічиганського університету провела серію досліджень, в результаті яких дійшла висновку, що наявність, а вірніше відсутність зайвої ваги серйозно впливає на ймовірність появи злоякісних утворень. Так, в ході роботи над проектом з'ясувалося, що у повних жінок середніх років рідше діагностують онкологію молочної залози, ніж у їх зудих ровесниць.

Відповідні результати дослідження опубліковані в журналі JAMA Oncology.

Фахівці спостерігали за 758 592 жінками від 18 до 54 років. В середньому вчені аналізували їх здоров'я в протягом 9,3 року. З'ясувалося, що зв'язок зайвої ваги і злоякісних пухлин все ж існує: жінки із зайвою вагою менше піддаються хворобі. При цьому худі захворювали на рак грудей в 10-20% разів частіше.

Відзначається, що жирова тканина може знижувати синтез естрогену в яєчниках, що зменшує розвиток захворювання до віку настання менопаузи. При цьому вчені все ж порадили не кидатися до холодильника, щоб захиститися від раку.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що у 30% випадків захворювань, незважаючи на агресивні методи лікування, хвороба продовжує прогресувати і тільки 15% пацієнтів живуть ще п'ять років після постановки діагнозу. У новому дослідженні вчені протестували иммунотерапевтичний наркотик durvalumab, інгібітор імунної контрольної точки PD-L1. В експерименті брали участь 713 пацієнтів, які пройшли терапію.

Ми також писали про те, що фахівці з'ясували, що кожен раз, коли жінки користуються звичайним дезодорантом, вони наражають себе на небезпеку захворювання онкологією. Це відбувається тому, що в зовнішніх тканинах молочних залоз накопичується алюміній, а саме його солі містяться в усіх дезодорантах, оскільки є ефективними в боротьбі з потовими виділеннями.