За чотири роки від початку окупації Донбасу з територій ОРДЛО вдалося звільнити 3 тисячі 224 особи. Однак більше сотні українців ще й досі перебувають в неволі.

Про це повідомляє пресс-служба СБУ.

За даними Служби безпеки, на сьогодні достеменно не відомо про стан здоров'я заручників та умов їх утримання, оскільки окупаційна адміністрація не допускає до них представників міжнародних організацій.

Росія продовжує свідомо блокувати процес обміну заручників з метою використання їх в якості інструменту тиску на Україну. Про це під час брифінгу про злочини РФ, а також її окупаційної адміністрації на тимчасово окупованих територіях заявив глава Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє прес-служба відомства.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Як заявив глава СБУ Василь Грицака, на окупованих територіях Донбасу утримують 113 українських заручників, проте представники ОРДЛО в рамках "мінського формату" підтверджують наявність лише 24-х з них.

Грицак зазначає, що однією з ключових проблем в питанні заручників є недопуск до них міжнародних організацій. Такі дії російської окупаційної адміністрації не дозволяють з'ясувати умови утримання заручників, визначити фізичний і психоемоційний стан їх здоров'я.

При СБУ працює координаційний центр з пошуку та звільненню заручників. Завдяки його зусиллям, протягом 2014-2018 років з окупованих територій вдалося звільнити 3 тис. 224 людини.

Багатьох політв'язнів вдалося звільнити завдяки підтримці світових лідерів. Тому СБУ готова надати відповідні комунікації представникам всіх міжнародних інститутів, які готові допомогти донести правду про злочини Росії в Україні.

Підступні плани Путіна розкрито

Президент Росії Володимир Путін за весь період анексії українського півострова Крим намагався дотримуватися спеціального секретного плану.

За словами голови Центральної виборчої комісії курултаю кримськотатарського народу Заіра Смедля, в Криму створюються такі умови, наприклад, неможливість навчатися рідною мовою, неможливість участі в управлінні, неможливість заробляти кошти до існування, щоб таким чином люди були змушені покидати Крим, а замість них, звичайно, будуть заселяти інших.

Дивіться: колишні заручники розповіли про пережите пекло в бойовиків

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", окупанти звинуватили ООС в провокаціях на Донбасі.