Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" (щодо урахування часу проїзду в межах України до місця проведення відпустки і назад).

За даними прес-служби Верховної Ради, сьогодні цей закон надійшов до парламенту за підписом глави держави. Також додається для щорічних основних відпусток, а також короткострокових (до 10 днів) в особливий період часу проїзду до місця проведення цих відпусток і назад окремо не враховується.

"На практиці це призводить до того, що військовослужбовці замість, скажімо, 30 днів щорічної основної відпустки, фактично отримують 22-23 доби. Так само бійці в зоні АТО, які отримують 10-денну відпустку, фактично можуть використовувати лише 6-7 днів, що призводить до порушення їх прав", - йдеться в повідомленні.

Як приклад наводиться такий факт:

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Військовослужбовець із Західної України, який проходить службу в зоні АТО, близько доби витрачає на те, щоб дістатися з позицій своєї частини до залізничної чи автобусної станції, щоб доїхати до Києва, і півдоби - добу, щоб дістатися до місця призначення. За таких умов втрачається 2-4 дні відпустки. А якщо основну щорічну відпустку поділений на 2 частини (а саме так і відбувається найчастіше), то втрачається 4-8 діб".

Відзначається, що зміни в закон "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" дозволять не включати під час основної щорічної відпустки і короткострокових відпусток в особливий період час проїзду в межах України до місця проведення відпустки і назад.

Також Знай.uа нагадує, що в Україні 23 червня набув чинності закон "про удосконалення окремих питань проходження громадянами військової служби". Відомо, що цей закон, за словами авторів, заохочує громадян України служити в армії.

Так, вчора, 22 червня, текст документа опублікували в парламентській віснику "Голос України". За законом, він набуває чинності на наступний за цим день.