Онищенко стверджує, що черговим посередником в переговорах між ним і Порошенком виступив соратник Яценюка Микола Мартиненко.

Першу частину плівок Онищенко оприлюднив ще в грудні минулого року. На ній він розмовляє, як сам стверджує, з депутатом Олесем Довгим, як із парламентарем з боку президента Петра Порошенка.

Тепер нардеп Олександр Онищенко опублікував другу частину своїх записів, на яких, за його словами, він розмовляє з депутатом Миколою Мартиненком. Онищенко стверджує, що Мартиненко виступав посередником в переговорах між ним і Порошенком.

Записи оприлюднило видання Страна, яке зазначає, що Онищенко нібито записав розмову з Мартиненком на диктофон, який знаходився в кульковій ручці.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Читайте також: Хитрий ніс: куди заведе Україну "справа Онищенка"?

На аудіозапису людина з голосом, схожим на голос Мартиненка, нібито пропонує Онищенку угоду, яка передбачає кілька етапів: спочатку суд виносить рішення про повернення депутатської недоторканності. Другий етап - Генпрокурор Юрій Луценко і суди випускають людей Онищенка, які зараз перебувають під вартою. Крім того, з його матері знімають всі звинувачення.

За це все Онищенко повинен буде сплатити штраф до держбюджету в розмірі 400-500 мільйонів гривень, але при цьому вся сума, яку має заплатити Онищенко, значно більша – 500-700 мільйонів гривень. Тому частину грошей допомагає сплатити олігарх Рінат Ахметов. За це Онищенко готовий переписати на нього частину свого бізнесу, йдеться в записі.

Мартиненко: Ну вони сказали суму. 400-500 мільйонів гривень. Це вони кажуть, що 400-500 мільйонів гривень, Саша хоче, а менше 500-700 мільйонів гривень не виходить. Це те, що вони мені говорили.

Онищенко: Будемо просити Ріната допомогти. Я перепишу на нього компанії свої. І готовий потім видати.

Як повідомляв сайт Знай.ua, Луценко заговорив про угоду з Онищенком.