Минулого тижня в Україні спостерігалась девальвація: офіційний курс опустився до позначки в 26,4 грн. Хоча ще тиждень до цього курс наближався до психологічної позначки у 26 грн.

Про те, які фактори викликали девальвацію і чого очікувати від гривні найближчим часом, розповів фінансовий аналітик Віталій Шапран.

За словами експерта, в Україні очікується падіння курсу долара оскільки останнім часом котирування на міжбанку постійно падають.

"Останнім часом спостерігалося зростання цін на нафту. Зовсім недавно ми бачили ціну в 65 доларів за барель, зараз вона тримається в діапазоні 80-85 доларів за барель. Ціни на українську сталь і залізорудну сировину впали. На залізорудну сировину ми починали рік з 75 доллрів, а зараз ціни впали до 60-65 доларів", - зазначив експерт.

Експерт зазначив, що зараз спостерігається підвищення курсу вартості національної валюти.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"Що стосується валюти, то ми бачили, що девальвація відбувалася на міжбанку, а чорний ринок спостерігав за тим, що відбувається. Зараз відновилася тенденція до ревальвації. Наскільки мені відомо, поновилися замовлення від наших фінансових колег за кордоном", - заявив Шапран.

За словами фінансового аналітика, курс долара найближчим часом впаде до 26 грн. Тому експерт радить не поспішати з купівлею валюти.

"Якщо говорити про прогнози щодо курсу долара, то можна очікувати долар по 26 грн, бо курс падає. Котирування на міжбанку падають. Але якщо хтось збирається купувати зараз долари по 26,2, то я можу сказати, що не варто поспішати, бо на чорному ринку ціна буде падати", - сказав фінансовий аналітик.

Прогноз аналітика дивіться на 7,30 хвилині:

Як повідомляв портал "Знай.ua", Європейський Союз змінює правила ввезення та вивезення валюти. І ці правила будуть більш жорсткими.

За інформацією Комітету постійних представників країн Європейського Союзу до регламенту внесли зміни, що стосуються обов’язкового декларування готівки на суму від 10 тисяч євро. До готівки, згідно з новими поправками, прирівняні тепер дорогоцінні прикраси, злитки і передплачені платіжні картки, не прив'язані до рахунків в європейських банках.