Влада США надала Німеччині офіційні гарантії, що американські санкції поки що не торкнуться російських газопроводів, в тому числі й скандально відомого "Північного потоку-2", який будується в обхід України.

"Ми домоглися гарантій, що санкції поки не торкнуться газопровідного проекту", - підтвердила представник Міністерства економіки Німеччини.

Північний потік-2

Як відомо, 28 червня спікер Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що США не будуть змінювати свою позицію щодо ситуації в Україні і продовжать посилювати тиск на Росію, в тому числі з питання будівництва "Північного потоку-2".

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Північний потік-2: реакція світової спільноти

Минулого місяця держсекретар США Майк Помпео заявив, що мета Вашингтона - згорнути "Північний потік-2", щоб не допустити енергетичної залежності ЄС від Росії. У Берліні ж підкреслюють, що прокладка нового трубопроводу - це економічний проект.

Під час квітневої зустрічі в Білому домі президент США Дональд Трамп переконував канцлера Німеччини Ангелу Меркель відмовитися від підтримки "Північного потоку-2". В обмін на це він був готовий запропонувати Євросоюзу нові домовленості щодо взаємної торгівлі.

Маршрут газопроводу РФ в обхід України

Північний потік-2це проект газопроводу між Росією і Німеччиною, який буде прокладений по дну Балтійського моря. Сукупна потужність проекту оцінюється в 55 мільярдів кубометрів газу в рік. Запуск газопроводу заплановано на кінець 2019 року, початок будівництва - на літо 2018 го.

Дивіться: "Північний потік-2" коштуватиме Україні 3 млрд доларів

Як повідомляв портал "Знай.ua", Європа прийняла рішення продовжити санкційні обмеження до кінця 2018 го. Глави держав і урядів Європейського Союзу прийшли до цього рішення одноголосно. ЄС не планує послаблювати обмеження, введені на російські сектори енергетики і фінансів. Також стало відомо, що в європейській Раді, а саме в кулуарах саміту, німецький канцлер Ангела Меркель і французький президент Еммануель Макрон коротко поінформували європейських лідерів про те, як проходить реалізація Мінських угод, а вірніше, як не проходить, оскільки Росія просто ігнорує всі вимоги і заклики. Власне, режим санкцій прив'язаний саме до цієї ситуації.