На днях у всіх регіонах лютувала стихія. Потужні зливи підтопили сотні будинків, річки, які вишли з берегів, зносили все на своєму шляху. А над популярний українським курортом в Кирилівці (Запорізька обл) пронісся смерч.

Відповідними відеокадрами поділились очевидці в мережі. Активіст "Helper Запоріжжя" Євген Павлюк на сторінці групи в Facebook опублікував відео потужної стихії, яка не на жарт налякала відпочивальників.

"Перед цим смерчем було ще два потужніші за", - уточнили в коментарях.

Відзначено, що природне явище зафіксовано в курортному селищі Кирилівка.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут
Показати ще

Зокрема, смерч помітили в Азовському морі близько 9:30. Нагадаємо, рятувальники оголосили на 2-4 липня на території області штормове попередження.

Стихія в Україні накоїла чимало лиха, без світла залишилися тисячі людей

У суботу, 30 червня, потужна злива затопила в Чернігові близько 20 вулиць. Рятувальники евакуювали 16 людей, трьох постраждалих передали медикам. У Мережі показали відео, зняте з висоти пташиного польоту. Нагадаємо, інтенсивні зливи в Китаї викликали повені в 14 районах країни, адміністративно підпорядкованих трьом містам. Як повідомили у відомствах цивільної адміністрації Гуансі-Чжуанського автономного району, терплять лихо понад 40 тисяч чоловік, дві людини загинули.

Постраждали від стихії й інші регіони. Злива буквально за годину перетворила вулиці Києва на річки - автомобілі тонули в воді на проїжджій частині, а пішоходи добиралися додому по коліно в калюжах.

А на заході країни потужні зливи спричинили паводки, велика вода просто зносила все на своєму шляху.

Наразі ліквідація наслідків триває.

Також синоптики повідомляють, що північні та західні регіони України 2 липня потурбує нова хвиля проливних дощів. А от у південних і східних областях країни буде стояти суха і тепла погода.

Дивіться: Смерч над морем налякав туристів

#СМЕРЧ в Кирилловке

#Смерч в Кирилловке Сегодня 2 июля 2018 года в 9:30 активисты Helper Запорожье Евгений Павлюк зафиксировал на видео редкое для наших широт явление. В Кирилловке в поле зрения отдыхающих разыгрался СМЕРЧ.

Posted by Helper Запорожье on Monday, 2 July 2018

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", в суботу, 30 червня, на Київ обрушилася стихія. Столицю затопило сильним дощем. В результаті картина нагадувала Біблійний потоп, а машини практично плавали вулицями.

Відеоролик із затопленими вулицями міста і автомобілями, які намагаються їхати всупереч стихії, показали в соцмережах.