На основі аналізу трендів аналітики Bank of America Corp. прогнозують повторення подій 1998 року. Тоді в азіатському регіоні сталася світова економічна криза, а в Росії – дефолт, повідомляє видання Bloomberg.

Як повідомляє банк, ринки обвалюються під тиском сильного долара, тоді як акції високотехнологічних компаній просуваються вгору.

"Стійке зростання в США, згладжування кривої дохідності облігацій, скорочення ринків країн, що розвиваються. Все це схоже на відлуння подій 20-річної давності", – говорить провідний інвестиційний аналітик Bank of America Майкл Хартнетт.

Всі перераховані фактори аналітики банку порівнюють з ситуацією 1990-х років. Тоді політика, що загострилася на початку десятиріччя, призвела до зміцнення долара: за три роки він подорожчав на 25%. Ринки також були на спаді.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Зараз ринок облігацій країн знижується, досягаючи мінімуму з моменту світової фінансової кризи.

Разом з тим, зниження вартості валют країн є відносним і відбувається на тлі посилення США. Очікується, що до 2020 року зростання економік країн Азії складе 6%.

Незважаючи на те, що прогнози розвитку світової економіки на найближчі роки в цілому перспективні, у глобальній циклічній рецесії економіки трапляються кожні 10 років. Саме цей час пройшов з моменту фінансової кризи 2008 року.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", українську національну валюту обвалюють навмисно, так стверджують експерти.

Голова Комітету економістів України Андрій Новак вважає, що українські власті проводили таку політику.

"У нас після введення гривні в обіг намагалися реалізовувати стратегію — якщо це взагалі можна назвати стратегією — постійної девальвації з аргументацією, що це — в інтересах наших експортерів, ми заради експортерів девальвуємо гривню, а потім експортери будуть витягувати українську економіку. Тепер ми маємо результат: гривня девальвувала в 14 разів, а де наша економіка знаходиться?" — зазначив він.

Нагадаємо, в цьому році дочірня структура Deutsche Bank в США - єдина з 35 перевірених банків ФРС - не пройшла стрес-тест.