Більшість росіян виступили проти ідеї спрощення процедури отримання громадянства РФ для жителів колишнього СРСР і нелегальних мігрантів з країн СНД.

Такі дані опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки.

71% респондентів висловилися проти спрощення, з них 36% хотіли б, навпаки, ускладнити процедуру.

І лише 19% жителів РФ підтримали ідею полегшити приїжджим отримання російського паспорта.

Читайте також: Росіяни переплутали шрифт Брайля із погрозами ісламістів

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

При цьому 35% респондентів - проти будь-яких змін у процедурі.

Крім того, 59% росіян висловилися проти амністії нелегальних мігрантів з метою їх натуралізації. Лише 36% жителів РФ цю ідею підтримали.

"Є розуміння, що стимулювання припливу нових ресурсів з країн ближнього зарубіжжя, проведення міграційної амністії для тих, хто незаконно перебуває на території Російської Федерації - заходи, які можуть посилити конкуренцію на ринку праці, а також потребуватимуть додаткових витрат. Однак проблема тіньової зайнятості мігрантів - одне з ключових завдань у галузі управління міграційними процесами, які потребують вирішення", - прокоментувала ідею директор спеціальних програм ВЦВГД Олена Михайлова.

Опитування провели 17-18 грудня 2016 року. У ньому взяли участь 1600 росіян.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", росіяни перестали розуміти заяви Путіна.