У цьому році вперше за всю історію в конкурсі краси «Міс Всесвіт» візьме участь трансгендер. Це учасниця з Іспанії на ім'я Анхела Понсе. Подібне стало можливим завдяки змінам у статуті змагання, які були прийняті у 2012 році. Нововведення дозволяли трансгендерам змагатися на рівних з іншими учасницями.

Іспанці 26 років, її зріст 177 см, вага 58 кг, а параметри ідеальні - 90-61-90. Цикл операцій зі зміни статі вона закінчила 4 роки тому.

"Треба розуміти, що є чоловіки з вагиной і жінки з пенісами. Я жінка не через мою стать. Я жінка бо я говорю вам, що я - жінка. І ви не повинні ставить це під сумнів. Є транссексуали, їм немає потреби робити операцію. У мене така необхідність була", - пояснює вона.

За її словами, своєю участю в конкурсі вона хоче «дати урок світові».

«У багатьох країнах на таких як я, дивляться, немов на циркових мавп, і тому ми позбавлені багатьох можливостей у житті, - підкреслила Анхела. - Я хочу це виправити».

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У нас теж є свої трансгендери

Своєю думкою про участь у конкурсі трансгендера поділилася зі Знай.ua і голова Оргкомітету "Міс Україна Всесвіт" Анна Філімонова.

«Міс Іспанія» - дуже гарна і гідна учасниця. Вона зможе скласти багатьом конкуренцію, - повідомила нам вона. - Що стосується нашого ставлення до цього, то у своєму інстаграмм я вже піднімала колись цю тему. І скоро вона буде дуже актуальна в Україні. Питання тільки в юридичній складовій».

Анна пояснила, що за правилами участі, згідно контракту з «Міс Всесвіт» брати участь у національному відборі від країни можуть дівчата від 18 до 28 років, які мають громадянство своєї країни і незаміжні.

«У нас була заявка від моделі трансгендера, але виявилося, що дівчина ще не змінила свої документи і юридично є чоловіком, - розповіла Анна Філімонова випадок зі своєї практики. - Як тільки це станеться і якщо вона пройде кастинг, надасть свої документи, які відповідають юридичним нормам, то ми готові до цього».

Також спеціально для нас голова Оргкомітету "Міс Україна Всесвіт" дала свій прогноз щодо участі трансгендера у фіналі конкурсу.

«У неї однозначно є шанси. Вона гарна, вміє себе подати, ефектна. Якщо журі проголосує, думаю, цілком може перемогти. Америка - вільна країна, - спрогнозувала Анна. - Звичайно, якщо вона переможе, то у преси з'явиться багато роботи. Буде про що писати, тому що випадок неординарний. А люди люблять такі історії».

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв про те, що найвідоміший підліток-трансгендер попрощався з чоловічим минулим.