Російський спецназ значно поступається американському в штурмовій мощі, який не спрямований на наступальні дії. Так, технічне оснащення спецназу армій Росії та США порівняло видання National Interest.

Одним з найбільших переваг США є наявність у них безпілотних літальних систем, зокрема безпілотників MQ-Predator і MQ-Reaper, відзначає видання.

Ці літальні апарати можуть нести озброєння і підтримувати вогнем сухопутні загони, а також виявляти і відстежувати цілі майже в будь-який час доби за допомогою тепловізорів і приладів нічного бачення.

Армія РФ застосовує безпілотники лише для виявлення цілей і коригування цілевказівки для артилерії, але не для підтримки спецназу. У розпорядженні російських сил є такі апарати, як "Форпост" і "Орлан-10".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Також, апарат російського спецназу не здатний нести зброю, що обмежує його можливості по прямій атаці цілей.

Найбільш високотехнологічними пристроями в арсеналі США є мініатюрні тепловізори і вдосконалені прилади нічного бачення. Технологія дозволяє підвищити деталізацію і знизити рівень розпливчастості зображення, пише National Interest.

У російських приладах нічного бачення НСПУ і 1ПН93 технологія з білим фосфором не застосовується. Ці системи підходять більше для оборонних позицій, а також для спостереження.

За інформацією National Interest, спецназы США і Росії мають різні завдання. Російські спецназівці сильні в оборонних діях і при спостереженні, а американський спецназ – це штурмова сила.

Нагадаємо, військове командування Сполучених Штатів остерігаються, що у випадку нападу Росії на східноєвропейських союзників США по НАТО американські війська не зможуть їх захистити за проблем з логістикою – підрозділи буквально застрягнуть в дорозі.

Щонайменше, одна військова гра, проведена військовими США для інсценування війни з РФ в Європі, закінчилася поразкою сил НАТО через перешкоди, що заважають пересуванню військ – вузьких доріг, кволих мостів і бюрократичних зволікань, повідомляє ЗМІ.

Для допомоги передовим частинам Альянсу в Польщі та Балтії у разі російського вторгнення резервним силам потрібно буде подолати сотні миль. Однак поки планувальники армії США "заповнять 17 форм для перетину територій Німеччини та Польщі, Росія вже захопить балтійські країни.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в той час, як Дональд Трамп і Володимир Путін готуються до першої офіційної зустрічі, у російського президента, очевидно, є певна перевага.

Для нього сам факт, що лідер наддержави готовий ставитися до нього, як до рівні, - це вже перемога. А ось Трамп ризикує підірвати цілісність Альянсу НАТО, зробивши необдумані поступки Москві.