У суботу, 7 липня, православні та грекокатолики традиційно відзначають свято Різдва Іоанна Предтечі, який передбачив появу Ісуса Христа, а потім хрестив його.

В цей день віруючі дотримуються посту - заборонено вживати жирну і молочну їжу. Також заборонено веселитися: про танці та співи в цей день потрібно забути.

Крім того, ви не повинні сваритися, з'ясовувати стосунки, злитися, заздрити і виявляти інші негативні емоції. Пориньте в одухотворений стан у цей день.

Віруючі не повинні виконувати роботу по дому - як і в будь-яке інше релігійне свято потрібно присвятити помисли Богу і духовному просвітництву, сходити до церкви, помолитися. Ножем теж користуватися заборонено - особливо при нарізуванні круглих овочів і фруктів (капусти, яблук тощо) - так можна взяти на себе гріхи вбивць Іоанна Предтечі. Це повір'я пов'язують зі смертю, яку прийняв пророк.

Кажуть, що якщо ви у першій половині дня 7 липня викупаєтесь у водоймі кілька разів - це змиє всі недуги.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Зазначимо, що з Різдвом Івана Предтечі пов'язано багато прикмет і забобонів. Наприклад, якщо за вами по дорозі увяжется біла собака - не проганяйте її. Вона принесе удачу і благополуччя у ваш будинок.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", cвято Різдва Іоанна Хрестителя, відзначається 7 липня (24 червня за старим стилем), є одним з найбільш значущих церковних свят. Знай.иа дізналися цікаві факти з історії цього свята і рад за його святкування, згідно з канонами Православної Церкви.

Також портал повідомляв про те, що Івана Купала - один з найдавніших і містичних слов'янських свят. Відзначають Івана Купала в ніч з 6 на 7 липня. Це самий колоритний і найцікавіше свято, яким закінчується літній сонячний цикл календарних дохристиянських свят.

Свої витоки Купало або Купайло бере ще з часів язичництва. Спочатку цей день був присвячений язичницькому богу Купали.

Але з часом, після прийняття християнства, Купало в деякій мірі трансформувався в церковне свято. Йдеться про народження Івана Хрестителя, яке святкується церквою 7 липня, або 24 червня за старим календарем.