За прогнозами синоптиків, дощі з грозами в найближчі п'ять днів очікуються по всій території України.

На півночі Атлантиці знаходиться центр антициклону і намагається не пускати високим атмосферним тиском дощі на континент. Йому це не зовсім вдається, оскільки на територію країни прориваються вторинні атмосферні фронти, які обумовлюють дощі. В Україні хвости цих фронтів принесуть дощі і навіть грози. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в Facebook.

Сьогодні, 7 липня, в окремих областях України очікуються грози та шквальний вітер. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Зокрема, рятувальники попереджають про негоду у Волинській, Рівненській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Харківській, Вінницькій, Кіровоградській, Дніпропетровській та Одеській областях. Тут очікуються грози і шквали 15-20 м/сек.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Крім цього, 7-9 липня в Донецькій, Запорізькій, більшості районів Дніпропетровської, Кіровоградської, Харківської та Черкаської областей очікується надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека. На Київщині переважатиме висока (4 класу) пожежна небезпека.

За даними українського Гідрометцентру, протягом найближчих п'яти днів територія країни буде піддана страшним ударам стихії й дощі з грозами прогнозують по всій Україні без винятку. При цьому температура повітря буде в межах +24-28 градусів.

У суботу, 7 липня, грози накриють всю Україну, залишивши сухим лише Крим. Температура підніметься ще на пару градусів. Місцями буде до +30. В середньому ж повітря прогріється до +25-28, на заході країни трішки прохолодніше.

У неділю, 8 липня, погода зберегтися схожою з попереднім днем. Грози та дощі по всій країні, за винятком Криму. У нічний час перепади температур будуть становити 10-12 градусів.

У понеділок, 9 липня, погода мало відрізнятиметься від двох попередніх днів, крім того, грозові дощі доберуться і до Криму. Правда на заході України похолоднішає ще на кілька градусів – до +20-23. В центрі, і на південно-сході – жарко, не дивлячись на дощі та грози.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в купальську ніч 7 липня, в Україні погода буде дуже мінливою і недовірливою. Літо, здається, нарешті закріпилося на своїх позиціях, адже погода гряде і тепла і сонячна. Однак разом з тим на Заході і Півночі країни слід очікувати грозові дощі, а подекуди і зливи.