Вчені заявили, що Місяць зіткнеться з Землею, якщо вона почне повільніше обертатися, що в свою чергу перетворить планету на суцільний океан розплавленої магми.

Про це пише "Daily Mail".

Зараз Місяць відштовхується від Землі приблизно на 3,8 сантиметрів на рік. Крім обертання, на віддалення природного супутника нашої планети, на думку вчених, вплива.ть також приливи та відпливи.

Проте астрономи упевнені, що оберти нашої планети з часом уповільняться і це призведе до катастрофічних наслідків.

За підрахунками фахівців таке явище можливе вже за 65 мільярдів років. На даний момент відомо, що поштовх зближенню Місяця і Землі дасть фаза сонця.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Це станеться, коли в ядрі найяскравішої зірки нашої системи вичерпається водень і почне накопичуватися гелевий попіл. Таким чином, сонце перетвориться на білого карлика, а його зовнішній шар почне забирати енергію з системи Земля-Місяць.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua",