Росія негативно відноситься до навчань США і України Сі Бриз-2018 в Чорному морі, так як вони погіршують військово-політичну ситуацію в регіоні". Про це заявив російський сенатор Франц Клинцевич у своєму Twitter, запевнивши, що навчання не представляють небезпеки для Росії.

Але, за його словами, хоча всі пересування відслідковуються онлайн і при необхідності реакція послідує негайно, спільні з США тренування "провокують Київ на необдумані дії, створюючи у нього ілюзію вседозволеності".

Парламентарій також нагадав, що навчання проводиться за тиждень до саміту Володимира Путіна та Дональда Трампа 16 липня в Гельсінкі, якого "дуже багато людей в світі чекають з великою надією".

"Не думаю, що ці навчання створюють хороший фон для цього саміту", — заявив він.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Чорне море увійшли військові кораблі США, а в Одесі приземлилися літаки з американськими військовими. У Чорне море увійшло флагманське судно ВМФ Америки USS Mount Whitney для участі у спільних українсько-американських навчаннях Сі Бриз-2018. Про це повідомила прес-служба командування Шостого флоту ВМФ США.

"USS Mount Whitney радий повернуться в Чорне море. Ми з нетерпінням очікуємо спільної роботи з нашими партнерами в регіоні для побудови відносин, які будуть сприяти миру та економічної стабільності в регіоні і на планеті. Присутність Mount Whitney забезпечить впевненість наших партнерів і союзників у нашій прихильності морської безпеки та спільним інтересам", — заявив капітан судна Роберт Агілар.

Також 6 липня в Чорне море увійшов американський ракетний есмінець USS Porter DDG78. Крім того, тривають прильоти в одеський аеропорт важкої транспортної авіації. Так, в суботу, 7 липня, вдень приземлився черговий американський "Геркулес", який доставив в Україну морпіхів і обладнання для навчань. Літак належить до ескадрильї VR-64 Condors і здійснює доставку різного спорядження по всьому світу в інтересах американських Військово-морських сил.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що український прапор на КремльТВ довів росіян до сказу.