Група вчених із США показала знімки морських жителів, які вони отримали за допомогою сучасного підводного апарату.

Відомо, що експедиція проходила на південному-сході країни. Про це пишуть американські наукові видання.

Як повідомляється, побачити унікальну фауну команді океанологів з Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США вдалося під час дослідження континентального шельфу в маловивчених районах узбережжя Флориди і Північної Кароліни.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто РФ може відкласти наступ через несподівані обставини
Показати ще

Так, на глибині близько 1771 метрів дослідники знайшли рибу-ящірку, має і чоловічі, і жіночі статеві органи.

Крім того, вченим в ході експедиції вдалося сфотографувати "кальмарів-пельменів" і анемону (коралові поліпи).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у своєму недавньому дослідженні вчені виявили ще один унікальний "сюрприз" Маріанської западини у вигляді унікального істоти. Про це повідомляють російські ЗМІ. Відзначається, що значно спрощує роботу вчених у найглибшій точці світового океану спеціальний дистанційний пристрій, який проводить відеозйомку на найбільших глибинах, надаючи цим безцінні наукові матеріали.

Так, нещодавно вчені з адопомогою такого пристрою відкрили унікальну рибу, яка мешкає на глибині 2-6 км. Відомо, що її тулуб довжиною у 10 см покритий прозорою шкірою і не має луски. Її відмінності від інших риб відсутність плавального міхура, а анальний плавець поєднаний з хвостовим.

Разом з тим слід зазначити, що раніше відомий мандрівник Федір Конюхов заявив про амбітні плани спуститися на дно Маріанської западини. Ціна проекту становить 12 млн доларів, апарат будується на спонсорські гроші.

Як повідомляв портал "Знай.uа" рибак просто дивом врятувався від морського чудовиська, яке потрапило в об'єктив квадрокоптера Димитра Караниколова. Знімок зроблений у драматичний момент, коли монстр підплив до судна на максимально близьку відстань. Тим дивніше реакція "жертви" нападу. Виявилося, що філіппінець нітрохи не злякався небезпеки - навпаки. Він позіхав і потягувався, всім виглядом демонструючи повну байдужість до "планів" гігантського морського мешканця.