У середу, 11 липня, центр Києва заблокували власники автомобілів на єврономерах, які їдуть під адмінбудівлі з акцією протесту. Водії попередили, що мітинги безстрокові та продовжуватимуться доти, доки їх вимоги не будуть враховані чиновниками.

Про це повідомляє Telegram -канал "ХК".

Ледь не на світанку десятки євроблях зібралися на Грушевського біля Верховної Ради та Кабміну. Водії вимагають у влади переглянути скандальний закон про ввезення автомобілв з іноземною реєстрацією та їх розмитнення.

Автомобілісти з усіх регіонів України мають намір збудувати свої машини вздовж будівлі уряду і вимагати вирішення їх проблеми. Від депутатів ВР "євробляхери" вимагають прийняти законопроекти, які дозволять розмитнити їх автомобілі і знизити податкове навантаження при ввезенні всіх застосовуваних іномарок в країну. Також вони вимагатимуть відставки глави ДФС Мирослава Продана, міністра МВС Арсена Авакова і прем'єра Володимира Гройсмана.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

У планах активістів - масштабна акція протесту. На акції очікується понад 5000 учасників. У перспективі вони планують блокувати дороги до аеропортів в Борисполі і Жулянах, а також блокувати всі основні траси по всій території України.

Радимо автомобілістам заздалегідь спланувати свої маршрути. А жителям Києва, щоб не запізнитися на роботу, вибрати метро або пройтися до офісу пішки.

Що пропонує ганебний черговий закон українським водіям

Якщо документ, ініційований головою податкового комітету Ніною Южаніною, таки пропустять, то норми зміняться вже найближчим часом. Планується інша система вивезення автомобіля з євpопейською pеєстpацією за коpдон, щоб потім ввезти його чеpез укpаїнську митницю і здійснити необхідні платежі.

Приміром, старенький Hyundai Sonata з Литви на українському ринку коштуватиме приблизно 8 тисяч доларів, в той же час така сама машина на єврономерах обійдеться втричі дешевше – 2,7 тисяч доларів.

У машин "поважного віку" суми і взагалі виходять космічні: стартують від 4 тис. євpо. Тобто, на практиці розмитнення виявилася значно дорожчим і зовсім не таким вигідним, як його представляли від самого початку.

Дивіться: Євробляхи в Україні. Всі "за" і "проти"

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на дружині показав, як ввозити евробляхи.