Єпископ російської православної церкви патріарх Кирило засудив усіх, хто прагне розбагатіти та розповів, що буде з такими людьми та їхнім майном.

За словами представника російської церкви, усі прагнення накопичити багатство та задовольнити свою втіху не мають жодного сенсу, адже в кінці кінців абсолютно всіх чекає однаковий кінець – ми всі помремо, а все, що нажили за життя, більше нам не належатиме.

Таку заяву патріарх зробив під час своєї проповіді в Саввін-Сторожевського ставропігійному монастирі, - пише офіційний сайт Московської патріархії.

"Для померлої людини багатства немає. Уявіть собі: все життя людина працювала тільки для того, щоб бачити матеріальний фактор, тільки для того, щоб множити своє багатство, і що ж означає тоді його кінець? Повне фіаско. Те, що створював, зникло, воно більше не твоє, ти до нього не маєш жодного відношенн", - сказав Кирило.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Коли люди купують те, що їм не потрібно, набувають заради придбання, коли не знають, що вигадати, щоб втішити свою плоть, що вимагає все більше і більше для свого задоволення - ось тоді і настає гріх", - додав патріарх.

…А тим часом сам патріарх Кирило збагачувався на мільйони

Першим серйозним заробітком для скандального патріарха став тютюновий бізнес.

Починалася бізнес-кар'єра патріарха в 1993 році. Тоді за участю Московської патріархії виникла фінансово-торговельна група "Ніка", яка у 90-х ввезла до країни просто вражаючі об’єми цигарок – 8 мільярдів.

Кирило нафтовий. Крім згаданого фонду "Ніка" він виступив засновником комерційного банку "Пересвет", АТ "Міжнародне економічне співробітництво" (МЕС), АТ "Вільне народне телебачення" (СНТ) і ряду інших структур.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", скандально відомий російський протоієрей Олексій Чаплін взявся "реабілітувати" православ'я і розповісти про роль церкви в житті вірян. Але зробив він це у своїй традиційній манері – так, що одразу не зрозумієш, попередження це від священника, чи навпаки "провісник Апокаліпсису".

Його слова могли так і залишитися непоміченими, але на них вчасно звернули увагу місцеві ЗМІ. Мовляв, нарешті Чаплін таки почав називати речі своїми іменами.