У Національному банку повідомили, що загальний обсяг депозитів в українських банках за червень зріс на 0,04% - до 507,275 млрд грн, валютних (у доларовому еквіваленті) - на 0,2%, до 13,637 млрд дол.

Про це зазначено на сайті НБУ.

Крім того регулятор зазначив, що поточний обсяг гривневих депозитів на 3,4% вище показника на початок року, валютних - на 0,7% нижче.

У свою чергу залишки за гривневими кредитами скоротились на майже 1,5% у червні. Разом з тим вони зросли на 2,8% з початку року до 584,890 млрд грн. Крім того залишки за валютними кредитами скоротилися на 0,6% в червні, але при цьому зросли на 5,6% з початку року - до 16,788 млрд дол.

Варто відзначити, що раніше в НБУ повідомили, що обсяг гривневих депозитів в українських банках за травень 2018 року зріс на 1,1% - до 507,138 млрд грн, валютних (у доларовому еквіваленті) - скоротився на 0,001%, до 13,652 млрд дол.

Як повідомляється на сайті Національного банку України, поточний обсяг гривневих депозитів на 3,4% вище показника на початок року, валютних - на 0,6% нижче. Залишки за гривневими кредитами зросли на 1% в травні і на 4,2% з початку року - до 593,235 млрд грн. Залишки за валютними кредитами (в доларовому еквіваленті) скоротилися на 0,04% в травні, але при цьому зросли на 6,3% з початку року - до 16,888 млрд дол.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Варто відзначити, що раніше за попередніми даними, динаміка цін в Україні у першому півріччі явно свідчить про покращення, однак з урахуванням можливого сезонного прискорення інфляції у жовтні-грудні зовсім немає впевненості в її зниження в поточному році до цільового показника Національного банку на рівні 6% +/- 2 п. п.

Про це заявив глава ради НБУ Богдан Данилишин на своєму акаунті в Facebook.

Він повідомляє, що істотне уповільнення темпів інфляції у другому кварталі поточного року, у тому числі є результатом послідовної стриманої монетарної політики НБУ.

Основними факторами немонетарного характеру, які можуть негативно вплинути на інфляцію в липні, Данилишин вважає за можливе подальше зростання вартості палива на тлі зростаючих світових цін на нафту, зростання цін на транспортні послуги у зв'язку з подорожчанням вартості проїзду в громадському транспорті.

Існують фактори немонетарного характеру, які, звичайно, можуть позитивно вплинути на інфляцію в липні. Так, глава ради НБУ виділив тенденцію до уповільнення зростання цін виробників, суттєве сезонне підвищення пропозиції плодоовочевих товарів і ймовірне зміцнення курсу гривні.

НБУ міняє паперові гроші на монети

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Нацбанк здивує українців монетою в 5 гривень.