У Туреччині з аеропорту Анталії не можуть вилетіти 543 українських туристів, серед яких діти.

Понад півдоби 170 українців "застрягли" в аеропорту, очікуючи свого рейсу до Києва. Пасажири стверджують, що туроператор втретє змінює авіаперевізника, але літака досі немає.

Минулу ніч українські туристи провели в аеропорту без води та їжі. Один з туристів повідомив, що зараз всі пасажири в залі для посадки очікують рейсу до Києва, але літака немає.

"Компанія Join Up! не пояснює причин і не поспішає надати харчування або навіть воду", - повідомив він.

Відпочивальники мали летіти рейсом авіакомпанії SkyUp, путівки брали в туроператора Join Up!. Рейс кілька разів переносили, але досі невідомо, коли саме туристи зможуть повернутися додому. Серед них 30 дітей, яким особливо важко знаходитись у таких умовах.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Туристи влаштували в аеропорту імпровізований мітинг протесту та просять про допомогу.

Згодом українці таки отримали посадкові документи на рейс авіакомпанії SkyUp, але потім змінили на Anda Air. Утім, посадки досі немає.

У той же час в департаменті консульської служби МЗС України повідомили, що станом на 16 годину у Туреччині в аеропорту затримали вже чотири рейси, якими повинні були повернутися 543 українських туристи.

"Станом на 16:00 11.07.2018 р. у Туреччині затримано 4 рейси, якими мали б повернутися 543 громадяни України на Батьківщину. Знову авіаперевізник (не "Браво") і туроператор з’ясовують, хто перед ким зобов’язаний, а тягар цих непорозумінь лягає на плечі українців", - розповів представник департаменту Василь Кирилич.

Консул України виїхав на місце до Анталії, щоб поспілкуватися з пасажирами та відповідальними сторонами для швидкого повернення українців додому.

"Але консул не має повноважень зобов’язати сторони конфлікту врегулювати ситуацію. Вирішити це питання можуть і повинні сторони, що брали на себе зобов’язання надати пакет достойних туристичних послуг громадянам України", - зазначив Кирилич.

Нагадаємо, що 29 червня стало відомо про сотні українських туристів, які кілька діб перебували в аеропорту міста Монастір і не могли вилетіти з Тунісу додому. Це відбувалось через те, що авіакомпанія Bravo Airways і туроператор Oasis Travel в особі приймаючої компанії Insight Holidays не виконували своїх зобов'язань щодо повернення громадян до України.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українські туристи "застрягли" в Тунісі через фінансові розбіжності туроператора і авікомпанії.

У неділю, 8 липня, в Україну з Тунісу нарешті повернулися 159 українських туристів. Вони повинні були вилетіти ще 4 липня

Українці вимушено "застрягли" в Тунісі через фінансові розбіжності туроператора "Оазіс Тревел" і авіакомпанією "Bravo".