Матрос величезного корабля, який йшов по Тихому океані звернув увагу свієї команди на незвичне явище поблизу судна.

Про це повідомляють ЗМІ.

Команда на чолі з капітаном прийняла рішення підійти ближче до дивоного місця, проте вони навіть не підозрювали, що їх там очікує. Приближаючись до паранормального місця капітан вирішив, що натрапив на мілину, однак підійшовши ближче він докорінно змінив свою думку.

На океанській гладі з'явилося ціле поле пемзи, ніби берег раптово матеріалізувався посеред водного простору.

Капітан помітив смугу чистої води, що йде через пемзовое поле і прийняв рішення направити корабель прямо по ній. Але смуга чистої води початку розширюватися, що було вкрай незвично.

Команда судна, порадившись вирішила не резикувати та як найшвидше почала забиратись з дивного місця, і не прогадали з цим. Так, невдовзі пролунав приглушений гуркіт, ніби під водою вибухнула потужна бомба.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

На поверхі вода відразу ж завирувала і стало зрозуміло, що розпочалось виверження могутнього підземного вулкана. Проте на цьому все не закінчилось. Прямо у центрі вирви з морських глибин з'явився справжній острів.

Якби команда судна хоча б на трішки затрималась у місці виверження, то судно опинилось би прямо в епіцентрі могутнього явища.

Разом з тим варто відзначити, що американським вченим вдалося отримати цінну інформацію про те, що знаходиться під льодами супутників Сатурна і Юпітера Енцелада і Європи.

Завдяки місії NASA Cassini стало відомо, що там можуть перебувати рідкі океани. Дослідження будуть проводитися неподалік від Гавайських островів до кінця поточного року. Проект отримав назву SUBSEA. Про це пишуть американські ЗМІ.

Для підтвердження або спростування цієї гіпотези був організований проект SUBSEA – космічне і океанічне дослідження, в рамках якого вчені NASA в пошуках інопланетного життя опустяться на дно океану.

Експерименти пройдуть біля берегів Гавайських островів на глибині одного кілометру. Основним об'єктом дослідження стане діючий підводний вулкан Лоіхі. Вчені уточнюють, що якщо дослідження не принесе очікуваних результатів, то дасть корисні дані для розвитку як геології, так і космології.

Відео виверження вулкана в океані

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що дослідники знайшли справжній Мордор.