Захисник збірної Хорватії з футболу Домагой Віда відразу після півфінального поєдинку ЧС попросив вибачення за два відеоролики зі словами "Слава Україні!".

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Так, після переможного пєдинку зі збірною Англії захисник хорватів Домагой Віда в ефірі одного з російськийх телеканалів заявив, що зробив велику помилку та попросив вибачення у росіян.

"Я знаю, що зробив помилку, і хочу ще раз попросити вибачення в російських людей. Вибачте, це життя. Потрібно вчитися на своїх помилках", – сказав Віда російською мовою.

Хорват Вида в эфире "России 24" на русском языке извинился за свои выкрики. "Я знаю, что сделал ошибку и хочу еще раз извиниться перед русскими людьми, — сказал Вида на русском языке. – Извините, это жизнь. Нужно учиться на своих ошибках". https://www.vesti.ru/fifaworldcup/news/883423 #ЧМ2018 #WorldCup

Posted by ВЕСТИ.ru on Wednesday, 11 July 2018
Варто відзначити, що колишні гравці "Динамо" Київ - Огнєн Вукоєвич та Домагой Віда передали палкий привіт українським вболівальникам після виграного матчу збірною Хорватії над командою Росії.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Зокрема, на відео зіркові гравці зазначають, що присвячують таку важливу перемогу всій Україні та столичному футбольному клубу.

"Слава Україні! Це перемога за Динамо та за Україну!", – крикнули в камеру хорвати в роздягальні сочинського стадіону Фішт відразу після матчу з росіянами. Відео опублікував відомий журналіст Андрій Шахов у своєму Facebook.

Проте у ФІФА на оцінили такого жесту футболістів збірної Хорватії та наклали на обох покарання.

"Ми можемо підтвердити, що Дисциплінарний комітет ФІФА направив попередження гравцеві Домагоєві Віде через його відео-звернення після матчу чемпіонату світу 2018 року між Росією і Хорватією", - в прес-службі ФІФА.

Разом з тим варто відзначити, що в інтернеті активно поширюється ролик, де світові лідери і представники дипломатичних відомств іноземних держав використовують привітання "Слава Україні".

Нагадаємо, що через цю фрази ФІФА покарала хорватських футболістів Домагоя Віду та Огнена Вукоєвича.

Відомо, що відео створив експерт з питань інформаційних технологій і керуючий партнер комунікаційної компанії PlusOne Максим Саванєвський.

"Ну ви в курсі, що робити з цим відео далі", - підписав він відеозапис.

У підбірці є виступи прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, який у своїй промові каже "Слава Україні". Також цією фразою вітали Україну і екс-держсекретар США Джон Керрі, і президент Литви Даля Грібаускайте.

Крім того, це привітання використовували міністерства закордонних справ Німеччини, Естонії, посольство США в Україні, а також президент України Петро Порошенко, зокрема, під час виступу в американському Конгресі.

"Не полінувався і зібрав пруфи, так сказати. Ось він фактчекінг, бекграунд і діджитал відео в одному флаконі", - написала у коментарі до відео главред Бі-бі-сі Україна Ніна Кур'ята.

Ну ви в курсі, що робити з цим відео далі Update: за цим посиланням також можна подивитись коротку версія відео https://www.facebook.com/maksym.savanevskyi/videos/10213389971278689/ YouTube-версія: https://youtu.be/0u5vSgClL9w #slavaukraini #СлаваУкраїні

Posted by Maksym Savanevskyi on Monday, 9 July 2018

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що українці стіною стали за Віду і Вукоєвича.