У Держдепі США зробили офіційну заяву про те, що компанії, які інвестують в "Північний потік-2" ризикують опинитися під санкціями. Про це повідомляють ЗМІ.

У Державному департаменті США заявили про те, що реалізація "Північного потоку-2" надасть Російській Федерації "інструмент політичного тиску ". І вона неодмінно використовує проект не тільки для тиску на Україну, але і для поділу Європи.

"Ми ясно дали зрозуміти, що фірми, які працюють в російському секторі експортних поставок енергії, що беруть участь у бізнесі, який ризикує опинитися під санкціями", - повідомляють в Держдепі.

Газопровід "Північний потік-2" може підірвати загальну енергетичну безпеку і стабільність в Європі. У Відомстві зазначили, що Москва розуміє, що цей проект розділяє Європу і використовує його в своїх інтересах.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як повідомляв раніше портал "Знай. ua" президент Сполучених Штатів Дональд Трамп впевнений, що укладати повномасштабне угоду з Російською Федерацією, особливо що стосується палива, - це значить самостійно влізти в наручники і стати заручником Москви. Саме це зараз збирається зробити Німеччина.

Про це глава Білого дому заявив в рамках саміту на зустрічі з генеральним секретарем Північноатлантичного альянсу Йенсом Столтенбергом.

"Я думаю, це дуже сумно, коли Німеччина укладає масштабну угоду з Росією по нафті і газу. Я вважаю, що Німеччина - це заручниця Росії, тому що Німеччина отримує так багато енергії від Росії", - заявив Трамп.

Нагадаємо, що будівництво газопроводу "Північний потік-2" – суто політичний проект, який має на меті посилити залежність Євросоюзу від Росії.

За словами польського прем'єра, з введенням цього маршруту транзиту російського газу в експлуатацію Європа втратить все, чого досягла досі в плані енергетичної безпеки.