У Британії лікеро-горілчаний завод в Брістолі, який належить компанії Bristol Dry Gin, став центром світового скандалу. Випуск 75-градусної горілки під назвою "Новачок", в Британії, стала причиною для шквалу критики.

У свою чергу, компанія принесла вибачення, сказавши, що вибрала невдалий час для випуску горілки. Про це повідомляє BBC.

Також в повідомленні говориться, що лікеро-горілчаний завод припинить випуск даної продукції.

За словами Bristol Dry Gin, рецепт цієї міцної горілки розроблявся досить довго. А її рекламним слоганом була фраза "Тут не до жартів".

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Назва "Новачок" горілка отримала після того, як Сергія і Юлію Скрипалів виписали з лікарні після отруєння однойменною нервово-паралітичним речовиною.

У компанії стверджують, що клієнти поставилися до нової горілки позитивно, однак на сторінці Bristol Dry Gin в "Фейсбуці" коментарі говорять про зворотне.

У заяві компанії говориться, що ця горілка повинна була "поліпшити настрій і знизити рівень стресу, а не ображати".

"Вибачте, але я думаю, що дуже нетактовно давати алкоголю така назва".

"Це серйозна ситуація", - написав один з користувачів. "Дуже нетактовно. Ні в чому не винна жінка померла, чоловік перебуває в критичному стані в лікарні. Я думаю, вам варто переглянути свою рекламну стратегію", - відзначають в соцмережі.

В кінці червня цією ж речовиною отруїлися чоловік і жінка. Жінка згодом померла, а чоловік прийшов до тями.

30 червня в місті Еймсбері, недалеко від Солсбері, де знайшли отруєними Сергія і Юлію Скрипалів, були виявлені без свідомості 44-річна Дон Стерджесс і 45-річний Чарлі Роулі.

9 липня жінка померла в лікарні, стан чоловіка залишалося важким, проте 10 липня він прийшов до тями. За даними поліції, постраждалі були отруєні нервово-паралітичним речовиною "Новачок". Британська поліція займається розслідуванням інциденту. Як і у випадку з отруєнням Скрипалів, Британія вважає винною Росію.

Співробітники правоохоронних органів намагалися дізнатися, як 44-річна Дон Стерджесс і 45-річний Чарлі Роулі заразилися небезпечною речовиною.

Про трагедію повідомили сім'ї Стерджесс. З її родичами працюють співробітники спеціальних служб. Так, 8 липня 2018 року мати Дон Стерджесс заявила, що поліція "тримає родину в темряві", не надаючи деталей щодо отруєння.

Як повідомляв портал "Знай.uа", міністр внутрішніх справ Великобританії Саджида Джавід заявив, що Великобританія поки не збирається вводити нові санкції проти Росії після отруєння двох своїх громадян у Еймсбері.