У готелі Водоспад, що на Прикарпатті сталось масове отруєння 11 дітей, п'ятеро з них вже госпіталізовані до місцевої лікарні.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що група відпочивальників загальною кількістю у 78 осіб, з яких 65 становили діти приїхала до готелю Водоспад 2 липня. Проте вже 10 липня діти масово поскаржились на загальну слабкість організму та підвищення температури.

Попередньбо лікарі поставили всім постраждалим діагноз "гострий гастроентероколіт". Наразі вже відомо, що стан постраждалих дітей медики розцінюють, як задовільний та легкого ступеня тяжкості.

Крім того була створена спеціальна комісія, яка покликана встановити всі обставини масового отруєння дітей. Проте вже відомо, що названий готель не входить до існуючого переліку установ для дитячого відпочинку. Більше того останні перевірки діяльності установа не проходила вже більше чотирьох років.

Варто відзначити, що лікарі намагаються врятувати 8-річну дівчинку, котру госпіталізували з отруєнням з оздоровчого закладу санаторного типу "Славутич" на Київщині. Вже сьому добу дитина перебуває у комі, стан її стабільно важкий, жодних гарантій медики поки дати не можуть.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Цю інформацію підтвердив керівник Київської обласної адміністрації Олександр Горган.

"Дитина досі у комі, стан стабільно важкий. Але тиск, який раніше підтримували медикаментозно, підтримує вже самостійно. Це єдине позитивне зрушення", - зазначив він.

За даними лікарів, здоров'я інших 11 дітей, які перебували у таборів і також 2 липня скаржилися на погане самопочуття, за словами Горгана, "стабільно покращується". Спеціалісти області уже отримали частину результатів аналізів, які брала Держпродспоживчслужба у таборі, їх наразі вивчають.

Планується, що 10 або 11 липня на засіданні комісії з надзвичайних ситуацій звітуватиме представник Держпродспоживчслужби, і після цього буде зрозуміло, що спровокувало отруєння, і "будуть прийняті відповідні рішення".

3 липня повідомлялося про підозру на отруєння 12 дітей у приватному таборі ТОВ "Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу "Славутич" на Київщині, одна дівчинка була в комі. За даними Держпродспоживчслужби, у госпіталізованої у важкому стані дівчинки попередній діагноз "енцефаліт". За даними Держпродспоживчслужби, отруєння дітей могло відбутися у результаті вживання йогурту у день закінчення його терміну придатності.

Але важливо зовсім не це: установа, зареєстрована під "ТОВ" (Товариство із обмеженою відповідальністю) просто може "вмити руки" . Подібні заклади часто фіксуються у звітах зі статутних капіталом у кілька тисяч гривень, набирають персонал, котрий особливо ніхто не має змоги перевірити. І якщо справа дійде до стягнення компенсації, то така схема подіяла б тільки у державному таборі. У "Славутичі" ж цілком ймовірно, що виставляти претензії і рахунки просто буде нікому.

Масове отруєння учнів в Черкасах: 11 дітей в реанімації

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що дитину, що випала із сьомого поверху, врятувала "рука Бога".