Кількість людей, загиблих в результаті повені, що паралізувала Японію, збільшилася до 199 осіб.

Про це в четвер, 12 липня, представникам ЗМІ заявив Генеральний секретар Кабінету міністрів Есіхіде Суга.

Він додав, що це, на жаль, далеко не остаточна цифра, оскільки рятувальники продовжують пошук постраждалих мешканців у десятках районів.

Чиновник також зазначив, що глава японського уряду Сіндзо Абе, який в середу, 11 липня, приїжджав в один з найбільш зруйнованих районів країни, в четвер вже відправився до наступного.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що в Канаді аномальна спека, яка забрала життя понад півтора десятка людей. Тільки у місті Монреаль загинуло 12 людей, повідомляє CTV News.

Чиновники з Міністерства охорони здоров'я Канади повідомили, що з-за задушливої вологості і спеки, яка виникла у східній та центральній Канаді, загинули як мінімум 17 осіб.

Влада закликає громадян без зайвої потреби не виходити з приміщень, пити більше води і бути уважними. Якщо виникає погане самопочуття негайно викликати лікарів.

"Залишилося ще два дні з особливо спекотною погодою з особливо високими рівнями вологості. Ми закликаємо населення проявляти пильність протягом цих днів", - йдеться в повідомленні.

При цьому жителів і гостей столиці Києва попередили про заборону купання на пляжах, які розташовані в межах міста.

"На всіх 12 київських муніципальних пляжах, які були підготовлені до літнього сезону, купатися тимчасово не рекомендується. Застереження обумовлене сильними зливами і залишається чинним протягом 48 годин після завершення дощів", - повідомили в КП "Плесо".

"Для захисту здоров'я громадян та профілактики поширення інфекційних захворювань рекомендуємо утриматися від купання до стійкого поліпшення погодних умов", – наголошується в повідомленні.