Скандальний російський ресурс "Православие и мир" у звичній манері "підкоригував" висловлювання поважного грецького митрополита.

Про це повідомляють ЗМІ.

Так, наразі вже відомо, що російські пропагандисти використали інтерв'ю з членом Святого і Священного Синоду Вселенського патріархату митрополитом Елпідофорома, який є послідовним прихильником автокефалії української православної церкви.

Проте пропагандисти використали його слова у власних цілях та не повністю. Зокрема, журналісти помітили, що цитати митрополита вирвані з контексту, а саме інтерв'ю подається у незовсім прийнятному вигляді.

Більше того журналісти видання взагалі придумали найгучніші сканадальні фрази митрополита.

"Увагу привернуло те, що інтерв'ю подається не в стандартній формі "запитання - відповідь", а у формі цитат, а самі питання журналістів звучать, як коментарі. Та й в цілому коментування видання зайняло більше місця, ніж відповіді спікера", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Так, було помічено, що російські журналісти навмисно замінили слово "шантаж" на "дискредитацію" (шантажем Вселенського патріархату Елпідофор назвав поведінку Московської церкви).

Також у тексті "з'явилися" висловлювання на кшталт руки української влади "заплямовані кров'ю". "У нашому перекладі таких виразів не було", - підкреслюють українські журналісти.

Варто відзначити, що раніше в Константинополі ніколи не визнавали церковної влади Москви над Україною. Про це заявив Вселенський Патріарх Варфоломій.

Як передає прес-служба Вселенського патріархату, Вселенський Патріарх Варфоломій, підкреслив, що Константинополь не дозволяв "передавати території України будь-кому, крім права хіротонії Київського митрополита в Москві на умовах його обрання соборно в Києві на місцевому Соборі і при безумовному згадці Вселенського Патріарха".

"Константинополь ніколи не видавав дозволи передавати території України будь-кому, крім права хіротонії Київського митрополита в Москві на умовах його обрання соборно в Києві на місцевому Соборі і при безумовній згадці Вселенського Патріарха. Це сказано в Томосі про автокефалію, що Матір-Церква дарувала Польської церкви: Наш Престол не визнав відділення Київської Митрополії та залежних від неї православних Церков Литви і Польщі і їх приєднання до Московської церкви, що було здійснено проти канонів і не були дотримані права Київського митрополита, який носив титул Екзарха Вселенського Престолу", - сказав він.

Патріарх УПЦ КП Філарет про можливі строки надання автокефалії українському православ'ю

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що нарешті з'ясувалося, чого так бояться московські попи.