У мережі опублікували свіжий трейлер нашумілого українського історичного екшн-фільму "Крути 1918 року", створеного за підтримки Держкіно України.

У прес-службі організації розповіли, що в ролику звучать оригінальні композиції всесвітньо відомого композіотра з Італії Марко Моріні.

"Чудова музика, яка звучить у другому трейлері, стала результатом колаборації української кіностудії Good Morning Film та італійського саундпродакшена Logical Box. Музика є одним з найпотужніших інструментів, які можуть передати людські емоції. Фільм "Крути 1918 року"- це перш за все історія про людей, про їхнє бажання жити і любити. Про їхню мужність і незламність духу. І, головне, про свободу. Як тоді, 100 років тому, так і сьогодні", - процитували в прес-центрі Андрія Корнієнко - продюсера картини.

Режисер - Олексій Шапарев. Історичний фільм приурочено до сотої річниці бою під Крутами.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Основою сюжету стала реальна історія сутички, що сталася на залізничній станції Крути взимку 1918 року: тоді декілька сотень українських гімназистів і студентів боролися з багатотисячною російською Червоною гвардією.

29 січня 1918 року - день, коли під селищем Крути, неподалік від села Пам'ятне (у 130 кілометрах на північний схід від Києва) більшовицька армія Михайла Муравйова з 4 тисяч чоловік зіткнулася із загоном, що складався з київських студентів і бійців вільного козацтва, які захищали УНР. Бій тривав недовго: більшовики зазнали страшні втрати, втім, як і українці. Наступ їм зупинити не вдалося, але утримувати ворога протягом декількох днів сміливі чоловіки зуміли, розібравши залізничну колію.

"На фоні доленосних подій в країні два брата Андрій і Олексій Савицькі закохуються в прекрасну Софію. Більшовики підходять до Києва, місто наповнене "червоними" агентами. Уряд УНР кидає на боротьбу з ворогом все боєздатні частини армії, включаючи юнкерів і студентів. Чотири сотні юнаків, серед яких Андрій та Олексій, протистоять чотирьохтисячному добре озброєному війську", - йдеться в повідомленні Держкіно.

У фільмі знімаються Євген Ламах, Надія Коверская, Андрій Федінчік, Олексій Тритенко, Олександр Піскунов, Дмитро Ступка, Остап Ступка, Наталя Васько, Роман Ясинівський, Богдан Юсипчук.

Саундтрек до фільму виконає українська співачка Христина Соловій. Ліричне відео буде представлено восени.

Зараз фільм знаходиться на стадії монтажу і постпродукції.

Подивитися фільм в кінотеатрі можна буде з 6 грудня 2018 року.

Дивіться трейлер "Крути 1918 року"


Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, які 13 фільмів цього року ніяк не можна пропустити.