Ситуація з не розмитненими автомобілями в Україні настільки критична, що доводиться закони підлаштовувати під реальність, та мало не щодня водіям повідомляють про нові правила, з чим українці звісно ж не згодні. Влада щоразу вигадує, як придушити бідних громадян. Водіям пояснили, як діє схема з незаконним ввезенням авто з Європи та хто за цим стоїть.

Як з'ясувала програма "Схеми", чорні на руку бізнесмени мають з цього гарний прибуток і найголовніше, що всі оборудки відбуваються на очах та за підтримки у митників та держслужбовців.

За словами журналістів, які досліджували цю тему, на практиці відбувається масовий в’їзд нерозмитнених автомобілів за схемою, в якій задіяні громадяни сусідньої країни - Білорусі. Їх використовують у схемі ввезення нерозмитнених автомобілів з європейською реєстрацією через митні пости на україно-білоруському кордоні.

При цьому білоруси виконують лише роль водія-нерезидента за невелику плату, але це дає змогу українському покупцю рік користуватись автомобілем, не сплачуючи митні платежі в бюджет країни. Ця схема призводить до масового порушення Митного кодексу України, адже користуватись автомобілем в такому разі має право лише той, хто його завіз.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Україну захлеснули мітинги за участю власників євроблях

11 липня власники автомобілів на єврономерах провели спільний мітинг в урядовому кварталі, перекривши при цьому центральну частину столиці.

Наразі вже відомо, що автовласники вимагали європейського законодавства у сфері митного та податкового права, як у більшості цивілізованих країн.

Відомий український блогер Кирил Данильченко відзначив, що влада повина дослухатись до думки протестувальників, а не й надалі не звертати увагу на масштабну проблему нелегалізованих автомобілів на українських дорогах.

Детальніше про євробляхи та проблеми з ними дивіться в сюжеті

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на дружині показав, як ввозити евробляхи.

Суть схеми, за якою розмитнили автомобіль дружини глави уряду в тому, що, брокерська фірма штучно занижує вартість вашого авто в рази і з цієї вартості сама платить розмитнення, занижене. Ви ж цій фірмі оплачуєте повну вартість розмитнення + послуги.