Екс-директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Волинської області Ростислав Руденко вкотре став героєм стрічки "корупційних" новин. Тепер Національне агентство з питань запобігання корупції спільно з судом ретельно вивчають його трудовий шлях.

Нагадаємо, днями НАЗК направило до суду 8 протоколів про адміністративні правопорушення, які стосуються недотримання вимог ЗУ "Про запобігання корупції" щодо врегулювання конфлікту інтересів. Як зазначається на сайті агентства, "Ростислав Руденко, обіймаючи посаду директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, не повідомив директора Координаційного центру з надання правової допомоги про наявність у нього реального конфлікту інтересів та в умовах такого конфлікту уклав у 2017 та 2018 роках контракти з адвокатом, який є його сином. За відповідними фактами складено 4 протоколи про адміністративні правопорушення".

До речі, відповідно до положень ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення неповідомлення особою про наявність у неї реального конфлікту інтересів тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а вчинення дій чи прийняття рішень в умовах такого конфлікту інтересів – накладення штрафу від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів.

Цікаво, що повідомлення прес-служби НАЗК співпало в часі з черговим судовим засіданням за позовом екс-посадовця проти Координаційного центру. Пікантність полягає у тому, що Руденко через суд вже не перший місяць намагається повернутись на посаду директора регіонального центру та ще й хоче відшкодувати збитки за недоотриману зарплату. Ростислав Руденко так захопився боротьбою з КЦ, що примудрився потрапити в скандал з журналістами, яких він виштовхав із зали суду. Ще й втягнув у конфлікт суддю Романа Кихтюка, який з незрозумілих причин задовольнив клопотання скандального екс-директора та зробив судовий розгляд закритим для преси. Тепер судді доведеться пояснювати Вищій раді правосуддя своє рішення, оскільки скаргу на суддю не довго довелося чекати. Адже про яку боротьбу з корупцією в Україні можна говорити, якщо суддя робить закритим для громадськості процес, де фігурує посадовець, звинувачений у порушенні закону "Про запобігання корупції"?

Тож зараз саме час запастись попкорном і спостерігати за двома паралельними судовими процесами з одним і тим же фігурантом у головній ролі – Ростиславом Євтуховичем Руденком.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще