Вболівальники збірної Хорватії на початку вчорашнього півфінального матчу проти збірної Англії прокричали на російському стадіоні Лужники "Слава Україні!".

Про це повідомляють ЗМІ.

Варто відзначити, що скандування української патріотичної речівки на російському стадіоні було дуже добре чутно. Більше того у мережі зазначають, що скандування хорватів було чутно у під час телетрансляції матчу.

"Слава Україні!" кричать у Москві.

"Слава Україні!" кричать у Москві. Під час матчу Хорватія-Англія хорвати висловили підтримку українцям. Підписуйтесь - https://www.facebook.com/karpatska.sich Наш канал - https://t.me/karpatska_sich

Posted by Карпатська Січ on Wednesday, 11 July 2018

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, що після переможного чвертьфінального матчу проти збірної Росії гравець збірної Хорватії Домагой Віда та тренер Огнєн Вукоєвич присвятили перемогу всій україні та київському "Динамо", кольори якого захищали обидва. Більше того у кінці свого ролика гравець та тренер прокричали українську патріотичну речівку "Слава Україні!", що спричинило справжній скандал.

Так, ФІФА відразу ж відреагувала на слова гравця та тренера, звинувативши їх у використанні політичних мотивів. Більше того організація винесла попередження Домагою Віді, а Огнена Вукоєвича оштрафувала на кругленьку суму.

Проте українці масово стали на захист гравців та обвалили офіційну сторінку ФІФА у Facebook ​.

ФІФА поплатилось за своє ганебне рішення покарати хорватів і екс-динамівців Домагоя Віда і Огнена Вукоєвича за те, що вони присвятили Україні перемогу над збірною Росії.

Після того, як ФІФА оголосила попередження Домагою Віду, заявивши, що він може бути дискваліфікований, а Федерація футболу Хорватії вигнала колишнього півзахисника київського Динамо Огнєна Вукоєвича зі збірної, де він був помічником тренера, українці стали на захист футболістів.

В соцмережах українці висловили свою думку про вчинок екс-динамівців та розкритикували реакцію на це ФІФА.

Однак, на цьому не зупинились і організували флешмоб з набігом на офіційну сторінку FIFA у Facebook. Українці поставили оцінку Міжнародній федерацію футболу та написали своє гасло – тепер там більше 130 тисяч "одиничок" і всюди "Слава Україні!".

Ми закликаємо всіх взяти участь у цьому флешмобі, щоб хоча б таким чином підтримати наших хорватських друзів та подякувати їм.

У свою чергу Міжнародна федерація футболу вирішила радикально вирішити питання з негативними коментарями на сторінці в Facebook. Вона просто закрила можливість коментування.

На офіційній сторінці ФІФА в соціальній мережі Facebook відтепер відсутній розділ "Відгуки" і можливість рейтингування. Так в організації вирішили обірвати "атаку" на свою адресу.

Українці обурилися рішенням ФІФА покарати хорватських футболістів за "Слава Україні!"

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Facebook тисячами блокує українців через скандал з ФІФА.