В Україні розпочато збір підписів проти наміру уряду підвищити ціну на газ Політична сила "Наш край" заявляє, що в Україні є все можливості не лише утримати, а й навіть зменшити ціну на газ для громадян.

"Для цього потрібно збільшити видобуток українського газу та спрямувати його на потреби людей і ЖКГ, а не олігархів", – написав народний депутат, співголова "Нашого краю" Сергій Шахов у Facebook.

Як повідомив Шахов, за останні 5 років газ зріс у ціні у 7 разів, і уряд готується під тиском МВФ, за його черговий кредит, знову підвищити ціну на газ.

"Потреби населення та ЖКГ у 2017 році становили 17 млрд кубічних метрів газу. А сумарний видобуток українського газу у 2017 році склав 20,5 млрд кубів. Розвіданого українського газу для українців вистачить на 30 років, а потенційного газового ресурсу – на 300–400 років. Собівартість видобутку ПАТ «Укргазвидобування» становила у 2017 році 1033 грн за тисячу кубів, а населенню ж газ продають за формулою «Дюссельдорф+» – за 6 957 грн за тис. Кубометрів", – заявив нардеп.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

За його словами задля збільшення видобутку потрібно прибрати бюрократію та чиновників-корупціонерів від рішень щодо освоєння газових родовищ. Разом з тим, газові компанії мають вкладатися у соціальний розвиток територій, де вони здійснюють видобуток. Паралельно держава має стимулювати енергозбереження та скорочення споживання газу.

Шахов зазначив, що намагаючись отримати кредит МВФ, влада почала явно шантажувати українців: "НБУ каже, якщо не буде чергового кредиту від МВФ, то гривня "злетить" до 40 гривень за долар".

Нардеп оприлюднив пропозиції політичної сили "Наш край" щодо врегулювання ситуації у газовій промисловості:

"Ми закликаємо уряд:

– нарощувати видобуток українського газу;

– спрямувати весь газ українського видобутку на потреби людей та ЖКГ;

– ліквідувати корупцію під час розподілу газових родовищ – ухвалення рішень має бути прозорим;

– усунути газові «прокладки» – компанії олігархів, які збагачуються на українцях;

– не йти на кабальні, антисоціальні та антиукраїнські умови МВФ заради чергового кредиту, відстоювати інтереси українських громадян".

Дивіться: PROПарламент 10.07.2017 Микола Кучер,Остап Єднак,Василь Амельченко,Сергій Шахов

Як повідомляв портал "Знай.ua", українським міністрам заборонили спілкуватися із росіянами.